Sport

Radu Albot s-a bucurat de o victorie lejeră în meciul de debut al turneului de categoria challenger, organizat la Rennes

Radu Albot s-a bucurat de o victorie lejeră în meciul de debut al turneului de categoria challenger, organizat la Rennes

Radu Albot s-a bucurat de o victorie lejeră în meciul de debut al turneului de categoria challenger, organizat la Rennes. Tenismenul din Republica Moldova s-a impus în minim de seturi, în fața unui jucător din afara topului 200 mondial.

ZFR

Mark Lajal, clasat pe locul 233 ATP, a fost primul adversar al lui Radu Albot pe tabloul principal al competiției franceze. Sportivul din Republica Moldova a dictat ritmul jocului și a învins, fără dificultate, cu scorul de 6 la 1 și 6 la 2, profitând de cinci servicii pierdute de reprezentantul Estoniei. Partida a durat doar o oră și 14 minute.

Victoria obținută ieri l-a calificat pe Radu Albot, care este considerat al șaselea favorit, în optimile de finală ale turneului de la Rennes. De menționat că tenismenul de pe poziția cu numărul 105 în clasamentul general și-a asigurat nouă puncte și un premiu de aproape două mii de euro.

În runda următoare a competiției de tip challenger, sportivul din Republica Moldova se va duela cu învingătorul bătăliei dintre Lucas Poullain și Gabriel Debru, ambii jucători de naționalitate franceză fiind mult mai slab cotați decât Albot.

author-img_1

Cristina Popescu

Reporter