Politic

VIDEO. Ursula von der Leyen: "Felicitări R. Moldova și Ucrainei pentru deschiderea negocierilor de aderare"

post-img
Ursula von der Leyen

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a salutat deschiderea negocierilor de aderare cu Ucraina și cu Republica Moldova.

"Felicitări R. Moldova și Ucrainei pentru deschiderea negocierilor de aderare.

Aceasta este o veste foarte bună pentru poporul Ucrainei, R. Moldova și întreaga Uniune Europeană.

Calea de urmat va fi provocatoare, dar plină de oportunități.

Vă doresc un început cu succes al negocierilor", transmite Ursula von der Leyen într-un mesaj video.


“Este o veste foarte bună faptul că astăzi Uniunea Europeană deschide negocierile de aderare cu Ucraina și Moldova. Ne aflăm în pragul unui moment semnificativ și transformator pentru aceste două țări și pentru Uniunea noastră și celebrăm valorile și principiile care ne unesc. UE a fost întotdeauna mai mult decât o uniune politică și economică. Ea este o mărturie a aspirației noastre colective pentru pace, securitate, democrație și prosperitate“, a afirmat șefa Comisiei Europene.

"Ziua de 25 iunie 2024 va rămâne în istorie." Roberta Metsola salută startul oficial al negocierilor de aderare la UE cu R. Moldova și Ucraina

Astăzi, se dă startul oficial al negocierilor de aderare la Uniunea Europeană, în cadrul primei Conferințe Interguvernamentale UE - Moldova. Viceprim-ministra pentru integrare europeană, Cristina Gherasimov, care este și șeful al delegației și negociatorul-șef al procesului de negociere a aderării Republicii Moldova la UE, a explicat pe pagina sa de Faceebook, importanța aceastei conferințe pentru parcursul european al R. Moldova.

Nicu Popescu: "R. Moldova va adera la UE! Vom avea o economie mai solidă, iar pacea și bunăstarea cetățenilor vor fi asigurate"

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter