Politic

Premierul Natalia Gavriliţa a convocat în această seară Comisia pentru Situaţii Excepţionale

Ședința CSS
Sursa video: TVR MOLDOVA

Premierul Natalia Gavriliţa a convocat în această seară Comisia pentru Situaţii Excepţionale. Nicolae Boico se află acum la Guvern şi vine cu mai multe informaţii. Nicolae, bună seara. Care este ordinea de zi şi ce decizii urmează să fie luate?

Bună seara Vadim, bine v-am găsit doamnelor şi domnilor

Presa nu a fost anunţată că în acestă seară va fi convocată în şedinţă Comisia pentru Situaţii Excepţionale. Am aflat această informaţie de la Anastasia Taburceanu, consilierul de comunicare al premierului. Acesta nu ne-a putut spune ora când va începe şedinţa şi nici problemele care vor fi discutate. Ne-a comunicat doar că acest lucru se va întâmpla după ora 18:00, iar una dintre problemele ce vor fi puse în discuţie vizează prelungirea autorizaţiei de mediu pentru Uzina metalurgică din Râbniţa. Actul permisiv al întreprinderii din regiunea transnistreană expiră astăzi, iar la sfârşitul lunii august, autorităţile de la Chişinău au cerut administratorilor întreprinderii să rezolve problemele sesizate de inspectorii de mediu.

Ar fi pusă în discuţie şi problema legată de aprovizionarea Republicii Moldova cu energie electrică. Contractul cu Centrala termoelectrică de la Cuciurgan expiră în această noapte, însă autorităţile centrale nu au oferit un răspuns clar dacă s-a ajuns sau nu la un numitor comun privind prelungirea acordului.

Nu e clar nici dacă vom avea, de mâine, gaz. Autorităţile de la Chişinău afirmă că Gazprom nu a informat Chişinăul dacă va continua sau nu livrările şi după 1 octombrie. Consilierul de comunicare al premierului ne-a spus că după finalizarea şedinţei Comisiei pentru Situaţii Excepţionale, va fi emis un comunicat de presă cu mai multe detalii despre deciziile luate.

Acestea au fost toate informaţiile, la revedere!

author-img_1

Svetlana Carțîn

Reporter