Actualitate

EXCLUSIV. Sergey Auslender, jurnalist militar: Lumea rusă nu aduce nimic decât catastrofe, moarte și distrugeri

post-img
Interviu exclusiv

Rusia este amenințarea principală pentru Republica Moldova, iar Chișinăul trebuie să se gândească serios la reformarea armatei și să înceapă discuțiile cu NATO. Despre acestea a discutat Serghey Auslender, jurnalist militar din Israel, autorul canalului de Telegram (Война с Ордой) și al canalului de YouTube sergey_auslender, cu prezentatorul emisiunii „Impact Global” de la TVR MOLDOVA, Constantin Uzdriș, în cadrul unui interviu Exclusiv .

 


TVR MOLDOVA: Serghey, vă mulțumim pentru această posibilitate. Îndemn telespectatorii și urmăritorii noștri să se aboneze la canalul de Telegram al lui Sergey Auslender, jurnalist militar israelian. Prima mea întrebare este legată de războiul pe care Federația Rusă l-a declanșat pe teritoriul Ucrainei. În această săptămână, președintele Volodimir Zelensky spunea că în curând va începe contraofensiva ucraineană. În același timp Evghenii Prigojin, liderul Companiei private militare Vagner, recunoscută ca și grup criminal organizat în SUA, spunea că această contraofensivă a și început. Din datele dvs, această contraofensivă a început deja, sau încă se pregătește?

Serghey Auslender: Trebuie de subliniat că ceea ce se numește contraofensivă este un proces complicat care se desfășoară la scară largă și conține un spectru larg de acțiuni care se desfășoară în mai multe etape. La moment ne aflăm în faza de pregătire, acest lucru este destul de clar. În epoca noastră contraofensivele nu mai au formatul celor din cel de al doilea Război Mondial când aveam concentrare de trupe, au loc pregătiri ale artileriei apoi demarează ofensiva ș.a.m.d.  Acum noi urmărim intensificarea atât ca număr cât și ca arie geografică a loviturilor cu ajutorul dronelor ucrainene asupra infrastructurii logistice militare din Rusia, asupra infrastructurii de transport începând cu Belgorod și deja departe în interiorul Federației Ruse. În același timp putem urmări o alertă informațională vastă care uneori se transformă într-o „gălăgie” care este provocată de Ucraina, pentru ca adversarul, în cazul de față Rusia să nu poată înțelege lucrul cel mai important, când și unde va fi aplicată lovitura. Sunt ferm convins că lovituri vor fi mai multe, pe direcții diferite, două vor fi de sustragere a atenției iar una va fi principală. În știința militară se spune că în timpul acțiunilor de luptă lucrurile se desfășoară în așa fel încât lovitura principală devine una de sustragere a atenției, iar cea care avea menirea de a sustrage atenția devine lovitura principală. Dacă punem cap la cap toți acești factori putem spune că deja a început contraofensiva ucraineană, doar că ea încă nu a intrat în faza decisivă, marea masă a armatei ucrainene încă nu s-a pornit în nici o direcție.

TVR MOLDOVA: Foarte multe discuții se poartă în jurul pregătirii părții ucrainene pentru această contraofensivă, dacă este suficient tehnică, muniție, echipamente și așa mai departe. Din toate datele pe care le avem, din declarațiile înalților oficiali occidentali, dar și ucraineni, cum credeți are Ucraina suficiente resurse pentru a-și elibera cât mai multe teritorii?

Serghey Auslender: Într-un război nici o dată nu există echipament suficient. Nici o armată a lumii, din orice țară cât de bogată nu ar fi ea, pornind de la America, până la Israel, nici o dată nu este pregătită 100% pentru anumite acțiuni. Este imposibil pur și simplu, fizic. Nu există limită de sus a pregătirii. Vă pot da un simplu exemplu, să zicem un echipaj de tanchiști. El poate fi pregătit pe parcursul a două luni intensiv și el va fi gata, dar poate fi pregătit pe parcursul a trei luni și el va fi pregătit mai bine, poate fi antrenat jumătate de an și va fi și mai pregătit, dar poate fi antrenat și un an ca în Israel și el va fi și mai bine pregătit. Așa că din acest punct de vedere nu există limită. Din punct de vedere tehnic, este dificil de spus. Pe fundalul acestui război informațional destul de puternic în special din partea ucraineană care aruncă în spațiul public extrem de multă informație despre aceste ajutoare militare pe care le primește, un lucru este clar, tehnica militară occidentală a ajuns în Ucraina. Este imposibil să înțelegem cantitatea ei, dar este clar că vorbim despre sute de mașini de toate tipurile, ucrainenii spun că este puțin, Occidentul spune că au pus la dispoziție tot ce li s-a cerut. Cu siguranță aceasta se face în aceeași logică ca rușii să nu mai înțeleagă nimic despre aceste pregătiri ale ucrainenilor. Nici despre resursele umane nu putem vorbi cu precizie, putem doar estima cam ce număr de militari a pregătit Ucraina, eu am încercat să număr după numărul de brigăzi de diferite tipuri și am ajuns la o sumă de circa 100 de mii de soldați. Cel mai important lucru rămâne ce scopuri se pun înaintea acestei contraofensive și reieșind din scopurile ei putem estima gradul de pregătire, dar întrucât noi nu cunoaștem aceste lucruri nu putem spune. Vom înțelege aceste lucruri în momentul în care lucrurile vor intra în desfășurare.   

 TVR MOLDOVA: Referitor la fundalul informațional avem senzația că ștacheta a fost ridicată destul de sus, așteptările oamenilor sunt foarte mari, atât în rândul militarilor cât și în rândul populației, nu ascund chiar și în Republica Moldova mulți își doresc o contraofensivă ucraineană de succes cu eliberarea teritoriilor și terminarea acestui război. În cazul unui insucces a contraofensivei cum credeți mai are Ucraina resurse pentru încă o operațiune, poate două?

Serghey Auslender: Este foarte greu să estimăm din datele pe care le avem din surse deschise în primul rând pentru că noi nu cunoaștem care sunt țelurile. Eu sunt ferm convins că Ucraina în urma acestei contraofensive nu va reuși să revină la granițele din 1992 și să-și elibereze complet toate teritoriile, acest lucru este practic imposibil, deoarece este o misiune mult prea complexă și linia frontului este destul de mare și teritoriile ocupate sunt gigantice, de aceea din punctul meu de vedere acum Ucraina trebuie să obțină unele succese decisive care pe de o parte să schimbe configurarea liniei frontului, ca să ajungă într-o poziție cât mai favorabilă sie, cum ar fi să ajungă pe litoralul Mării Azov, un asemenea scenariu va avea un impact fatal asupra Armatei Ruse. Acest lucru ar aduce Rusiei o lovitură foarte grea, politic și militar, dar și ar demonstra partenerilor Occidentali că Ucraina este puternică, este capabilă să se apere, că resursele și tehnica acordată a fost utilizată așa cum trebuie și să ceară noi resurse pentru o nouă contraofensivă care să ducă la eliberarea unor teritorii și mai mari. O contraofensivă de succes ar trebui să creeze premise pentru finalizarea definitivă a războiului în favoarea Ucrainei așa cum sper inclusiv eu. În caz că Doamne Ferește această campanie va fi insucces, în care linia frontului nu se va mișca foarte mult să zicem cu 50-10 de km spre est, fără a schimba configurarea frontului, acest lucru ar putea crea probleme Kievului, deoarece atunci Occidentul ar putea împinge Ucraina spre negocieri cu Rusia și înghețarea conflictului, acest scenariu este unul foarte prost pentru Ucraina. 

 TVR MOLDOVA: Serghey după cum știm să facem prognoze nu este cel mai plăcut lucru, dar totuși din calculele dvs de ce resurse mai dispun ambele părți și cât mai poate fi întins acest război?

Serghey Auslender: Dvs ați început întrebarea cu faptul că prognozele nu sunt cel mai plăcut lucru. Ucraina în acest moment depinde 100% de Occident, acest lucru trebuie de înțeles, cel puțin la nouăzeci și ceva de procente depinde. Dacă Occidentul va menține acest ritm de susținere și poate chiar îl va majora, ori până acum nu avem indicii că Occidentul vrea să micșoreze suportul pentru Ucraina, tocmai s-a anunțat semnarea unui contract de producere a un milion de obuze, adică încet-încet occidentul își pornește motoarele industriei militare, acest lucru denotă faptul că Occidentul pariază pe victoria Ucrainei în acest război. În ceea ce privește rușii, atunci putem vorbi de mulți oameni (nr. Resurse umane, soldați mobilizați), tehnică militară la fel este multă, veche, chiar arhaică, dar ea chiar este foarte multă și aici vorbim de mii sau chiar de zeci de mii de unități de tehnică militară care încă stau la păstrare. Într-adevăr este vorba de foarte multe vechituri, dar din păcate aceste vechituri mai poate merge și împușca, cum ar fi tancuri T 55 sau TAB 50. Problema nu este atât în resurse cât în pregătirea morală de a continua acest război. Este clar că survine oboseala, deja de peste un an și două luni are loc un război total care pe continent nu a mai fost de mulți-mulți ani, de zeci de ani. În acest moment trebuie de văzut cât de motivată este societatea atât de o parte cât și de cealaltă a frontului, și vedem că societatea ucraineană este destul de motivată să învingă în acest război, ea cere victorie. Cât ține de societatea rusă, acolo lucrurile nu sunt clare deloc, ei parcă susțin acest război, dar doar de pe canapea și în plus sistemul de luare a deciziilor în Rusia este puțin diferit decât în Ucraina. Nu există nici o decizie colectivă, acolo atât timp cât Putin consideră că trebuie să ducă războiul atâta timp el va continua. Trebuie să înțelegem un lucru că atât timp cât războiul continuă, Putin este în viață, și Putin mai rămâne în viață cât mai continuă războiul. De aceea Putin va lupta până la ultimul soldat, până când aceștia nu vor începe a fugi de pe front. Apropo, mai este un scenariu, nu cred că este cel mai plauzibil dar totuși, în cazul unui succes rapid al contraofensivei ucrainene la ruși se poate repeta scenariul anului 1916 (nr. Primul Război Mondial) când armata lor va începe să se dezmembreze și să fugă, ceea ce în literatura militară se numește căderea Frontului în cascadă, atunci când fronturile se vor dezmembra și când ei o vor lua la fugă. Acest scenariu ar fi cel mai victorios pentru contraofensiva ucraineană, dar având în vedere că sunt militari deștepți, iar eu îl pun în această categorie pe Generalul Zalujnîi (nr. Valeriy Zalujnîi, șeful Statului Major al Armatei Ucrainei) ei mereu își planifică operațiunile reieșind din cele mai proaste scenarii posibile, că se vor opune până la sfârșit, că vor sta până la ultimul ș.a.m.d, de aceea dacă vor începe rușii să fugă de pe front, va fi foarte bine însă nu putem miza pe asta. 

 TVR MOLDOVA: Aș vrea să trecem la Republica Moldova. După invazia totală a Ucrainei de către Rusie la Chișinău au început discuții despre reforma Armatei Naționale. Timp de 30 de ani nimeni nu s-a gândit la aceasta și acum au început. Din punct de vedere al științei militare cum poate fi reformată o armată într-un stat cum este Republica Moldova, stat mic cu un buget mic și cu ce trebuie de început?

Serghey Auslender: Republica Moldova ar fi trebuit să se gândească la reformarea Armatei încă în anul 2014, dar cel mai bine după războiul de la Nistru. Trebuie de început de la teorie, de la un plan de acțiuni. Pentru început trebuie de stabilit amenințările care sunt astăzi la adresa Republicii Moldova, deoarece fiecare stat are amenințările și provocările sale și fiecare armată trebuie să poată face față acestor amenințări și provocări. De aceea vorbim despre anumite nevoie în cazul Belgiei și complet altele în cazul Belgiei. Este clar că Armata belgiană se construiește după anumite principii și în același timp Belgia este în NATO de aceea asupra sa mai persistă umbrela Alianței, în cazul Israelului nu vorbim despre Alianța Nord Atlantică și amenințările la adresa Israelului sunt complet diferite. De aceea pentru început republica Moldova are nevoie de elaborarea Doctrinei militare unde să fie foarte clar scris cine vă este dușman, cum vă poate ataca, unde poate ataca, care sunt amenințările și a.ș.m.d. Abia după aceasta reieșind din această doctrină vă puteți construi Forțele Armate. De exemplu doctrina militară a SUA încă pe timpul când exista URSS prevedea că Armata Americană trebuie să fie capabilă să ducă concomitent cel puțin două războaie de intensitate mică în două colțuri ale lumii și în plus să poată menține echilibrul global în cadrul Războiului Rece. După destrămarea URSS factorul numit Război Rece a dispărut de aceea și doctrina americană a fost schimbată. Revenind la Republica Moldova din punctul meu de vedere, bineînțeles dvs acolo pe loc cunoașteți mai bine, dar din ce constat eu la moment pentru Moldova reieșind și din factorul transnistrean și din alte amenințări la adresa statului inclusiv din partea lui Medvedev (n.r. Dmitrii Medvedev fost președinte al Federației Ruse), principala amenințare la adresa Republicii Moldova este Federația Rusă și ambițiile sale imperiale, care nu știu de ce vă consideră parte a lumii ruse, la fel ca și pe Ucraina ș.a.m.d. Pentru voi amenințări din partea Vestului (nr. Occidentului) nu sunt, pentru republica Moldova amenințările vin de la Est (Rusia). Reieșind din aceasta trebuie să începeți a lucra la Doctrina Militară, iar deja reieșind din Doctrină trebuie să începeți a vă construi Forțele Armate. În același timp s-au modificat și tehnicile de luptă, tehnicile în care se duc războaiele, au apărut războaiele hibride care nu sunt neapărat războaie cu arma în mână, acestea se duc informațional, cu ajutorul unor intermediari și acești factori trebuiesc luați în serios. Apropo am vizitat nu demult Chișinăul și am constatat cu stupoare că mai sunt mulți oameni care simpatizează în continuare Rusia, o susține în acest război de agresiune și chiar așteaptă venirea Federației Ruse, ceea ce eu cred că este o mare greșeală. Dacă Doamne ferește Federația Rusă va ajunge până la voi, aceasta va fi un coșmar și o catastrofă care poate fi urmărită în Ucraina. Lumea rusă nu aduce nimic decât frică, moarte și distrugeri și nu înțeleg logica oamenilor de la voi care așteaptă venirea acestei lumi.  Rezumând cele spuse mai sus trebuie să fie mai întâi: ideea, apoi un plan bine stabilit și deja reieșind de aici tehnica de construire și modernizare a Armatei.

 TVR MOLDOVA: Într-un scenariu ideal, de cât timp ar fi nevoie și cât ar costa acest proce de reformare a Armatei?

Serghey Auslender: Din punct de vedere financiar nu vă pot spune, dar vreau să menționez că Armata este o „jucărie” extrem de scumpă. Orice armată fie că vorbim de un profesionistă, fie de alt tip, costă foarte mult, bani enormi și acest lucru trebuie înțeles. În timp, iarăși depinde foarte mult de cum decurg procesele interne de elaborare a cadrului legal. Într-un format ideal construcția unei armate trebuia începută încă ieri sau chiar acum două zile, dar măcar trebuie de început chiar acum, deoarece în viitor poate fi deja târziu. Nu prea sunt la curent cu starea Armatei Naționale a Moldovei, dar reieșind din experiența Ucrainei este clar la ce trebuie de lucrat, la sistemele antirachetă și antiaeriene, aviație, apărarea teritorială, formarea de noi formațiuni militare, tancuri, artilerie, este nevoie de producerea de muniție, sau cumpărarea acestora. În linii mari toate greșelile pe care le-a admis Ucraina în procesul de pregătire către acest război, trebuiesc studiate și eliminate. Cel mai bine pentru Moldova ar fi să intrați în NATO pentru a beneficia de protecția lor. Din câte știu din cauza conflictului înghețat din regiunea transnistreană, drumul spre NATO vă este blocat, dar reieșind din schimbările care au loc la nivel internațional din cauza războiului din Ucraina aceste criterii pot fi modificate. Cel puțin trebuie să începeți dialogul cu partenerii Occidentali despre perspectiva aderării voastre la NATO chiar în acest moment. Puteți discuta despre aderare, să cereți ajutor, sau un statut special pe lângă Alianță, așa cum are Coreea de Sud sau Israelul, acest statut permite obținerea unor ajutoare militare consistente din partea SUA ne fiind membru al NATO. Scenarii sunt multe, important este să începeți a le analiza și a le pune în discuție cu aliații voștri. Să așteptați că cineva o să vină o să vă ia de mânuță și vă va construi o Armată performantă, așa ceva nu se va întâmpla.

 TVR MOLDOVA: Da, din păcate pe lângă această problemă teritorială noi mai avem și un articol în Constituție care prevede neutralitate permanentă, ceea ce îngreunează și mai mult aderarea la vre-o alianță militară. Ați vorbit deja despre război hibrid, am văzut pe canalul tău de YouTube unde explici în detalii ce este acest război și cum se duce el. Cum acționează Rusia din punct de vedere al Războiului Hibrid în fostul spațiu sovietic acum CSI și cum acționează aceste elemente pe care uneori nici nu le observăm?

Serghey Auslender: Există foarte multe tehnici, prima este influența informațională împotriva populației din țara care este supusă unui atac hibrid. Acest lucru se face într-un mod clar pentru populația locală, folosind un limbaj cunoscut prin intermediul mass-mediei controlate de Kremlin, prin intermediul partidelor politice controlate de Moscova, prin intermediul rețelelor sociale. Acum este ceva de groază ce se petrece prin intermediul rețelelor sociale, mereu se aruncă diferite teme menite să distragă atenția populației din țara împotriva căreia se duce acest război hibrid. Un alt element este constituirea unor grupuri pro-ruse pe teritoriul statului, a unor partide cum este la voi de exemplu Partidul Șor, a acestui băiat care stă aici la noi în Israel, dar care a fost implicat în organizarea protestelor în Republica Moldova. Apropo, iată încă un element, organizarea unor proteste, greve permanente. Destabilizarea situației prin intermediul unor presiuni economice, livrări de gaz, petrol. De exemplu crește prețul se începe a utiliza propaganda în care se spune că de vină este Occidentul care a provocat creșterea acestor prețuri, schimbarea retoricii și amestecarea faptelor. Și bineînțeles cumpărarea elitelor locale, acest element stă în capul mesei. Apropo acest element s-a încercat în Ucraina, dar din fericire aici a învins corupția transfrontalieră dintre Rusia și Ucraina. În Ucraina Medvedciuk (nr. Viktor Medvedciuk politician și oligarh ucrainean, cumătru cu Vladimir Putin) care trebuia să joace acest rol de cumpărare a elitelor a furat toți banii și tentativa a eșuat, deși în Ucraina încă mai sunt mulți agenți ai Rusiei care mai activează chiar și acum după un an și ceva de război total . Un alt element este trimiterea de agenți de diferite tipuri și nu este vorba doar de agenți FSB sau SVR, pot fi oameni pro-ruși care pot fi cooptați fie pentru bani, fie pentru alte foloase, unii sunt gata și din punct de vedere ideologic să coopereze cu Moscova. Și nu în ultimul rând elementele terțe, la voi cu aceste părți este o altă situație, dar având regiunea transnistreană în coaste este o oportunitate pentru Rusia de a acționa în Republica Moldova având în vedere faptul că legătura între malurile Nistrului este liberă. 

TVR MOLDOVA: Pe lângă factorul hibrid, regiunea transnistreană mai joacă vre-un rol din punct de vedere militar al agresiunii ruse, sau rolul s-a diminuat comparativ cu anul 2022?

Serghey Auslender: Eu nu văd în general o logică a agresiunii ruse. Din punctul meu de vedere este cel mai lipsit de logică război din ultimii 200 de ani. Agresiunea Rusă împotriva Ucrainei nu trebuia să fie declanșată deoarece nu avea nici un motiv, cât de mic. Un om ic și complexat a decis că el vrea să declanșeze un război și iată ce am obținut, o apocalipsă practic. Din punct de vedere militar atât așa-zisa armată transnistreană cât și contingentul rus dislocat acolo nu au o mare însemnătate deoarece ele sunt mici, și este puțin probabil că ei sunt în stare de anumite acțiuni cu excepția unor acte de diversiune și din câte constat ei nu au nici un interes nici măcar pentru acte de diversiune, deoarece sunt rupți de Rusia. Pe de o parte este Armata Ucraineană, care dacă o rugați vă poate ajuta să rezolvați problema transnistreană, de cealaltă parte este Republica Moldova. Ar fi fost pericol dacă rușii reușeau să ajungă la Odessa în prima parte a invaziei în Ucraina, dacă reușeau renumitul coridor Herson-Nikolaev-Odessa, atunci pericolul pentru republica Moldova era unul iminent. Dar acest lucru nu le-a reușit și nu le va reuși niciodată, acest capitol este închis complet.

 TVR MOLDOVA: Aș vrea să ne întoarcem puțin la amenințările hibride, în Republica Moldova activează Biserica Ortodoxă supusă Patriarhiei de la Moscova, din ceea ce cunoașteți, poate utiliza Moscova această filieră pentru a-și promova interesele în republica Moldova sau nu?

Serghey Auslender: Moscova folosește orice filieră. Bisericile care se supun Patriarhiei de la Moscova sunt o filială a FSB sau a Administrației Prezidențiale ruse care are menirea să propage toate acele teme de propagandă și de imagine a Rusiei despre care am vorbit anterior. Oamenii merg la Biserică, ascultă slujitorii acestui cult, eu nu am tangențe cu religia, dar sunt sigur că acest element este utilizat deoarece este o posibilitate de influență în masă asupra populației Republicii Moldova. Cu siguranță această filieră este utilizată, apropo acest lucru a fost înțeles în sfârșit în Ucraina și ei acum au început a se dezice de această instituție.

 TVR MOLDOVA: După fiecare război s-au scris multe cărți, despre strategii, despre metode de ducere a unui război, din punctul dvs de vedere ce cărți se vor scrie după încheierea acestui război?

Serghey Auslender: Cu siguranță vor fi foarte multe, începând de la amintiri și memorii ale unor participanți, ele deja sunt, eu acum citesc o carte în limba ucraineană, care conține nuvele ale jurnaliștilor ucraineni care au ajuns pe teritoriile eliberate de Kiev, cum a început totul, dar vor fi și cărți de teorie militară care vor ajunge să fie studiate în academiile militare. În Israel de exemplu deja acum se fac studii despre lecțiile acestui război din Ucraina, deoarece acest război a demonstrat că lucrurile pot fi invers decât noi ne gândeam sau planificam. De aceea se va schimba abordarea războiului, se va schimba abordarea despre armament. Pe parcursul a mulți ani nimeni nu mai punea mare preț pe artilerie, în realitate s-a demonstrat că artileria este cel mai important element într-un conflict de o asemenea intensitate la fel cum s-a întâmplat în cel de al Doilea Război Mondial. Unii începuseră să uite despre tancuri, ele iarăși și-au demonstrat importanța. Cu siguranță vor fi multe cărți scrie, dar ele vor apărea după încheierea războiului.

 TVR MOLDOVA: De partea cui va fi victoria?

Serghey Auslender: Nu vă pot spune, dar pentru Ucraina este vorba despre supraviețuire a statului și a națiunii. Înfrângerea Ucrainei în acest război înseamnă dispariția statului și a națiunii, de aceea ucrainenii nu au de ales. 

TVR MOLDOVA: Dar pentru Occident?

Serghey Auslender: Pentru Occident, înfrângerea Rusiei este un rezultat foarte bun, pe care Occidentul a mizat și acest lucru s-a văzut în timp. Dacă la începutul războiului occidentalii erau în derută și ajutau dozat Ucraina așteptând cu ce se va încheia tot acest conflict. Atunci când a devenit clar că Ucraina a rezistat primele trei luni ale invaziei totale, deoarece conflictul se desfășoară încă din 2014, atunci când Ucraina nu a căzut în fața Rusiei, când și-a apărat capitala, atunci Occidentul a înțeles că acest monstru poate fi învins și închis înapoi în găoacea lui de unde să nu mai poată ieși niciodată. Anume atunci a început politica de izolare a Rusiei, sancțiunile și livrările de armament către Ucraina. Occidentul trebuie să-i aplice Rusiei o lovitură militară grea, să distrugă potențialul militar al Rusiei după care să o deconecteze din circuitul politicii mondiale. Mai mult Rusia nu va mai exista ca subiect al politicii mondiale. Ea va fi vasal al Chinei, va trăi cumva în granițele sale, dar ca subiect de decizie în politica mondială Moscova nu mai exista, să țineți minte vorbele mele. 

 TVR MOLDOVA: Vă mulțumim, am discutat cu Serghey Auslender, jurnalist militar din Israel, autorul canalului de Telegram (Война с Ордой) și a canalului de YouTybe (sergey_auslender)

author-img_1

Cristina Popescu

Reporter