Justiție

Promo-LEX și Procuratura Generală au încheiat un acord privind suportul reciproc la identificarea cazurilor de tortură

post-img
Procuratura Generală, Promo-LEX
Sursa foto: CANVA

Asociația Promo-LEX și Procuratura Generală a Republicii Moldova au încheiat un acord de parteneriat prin care vor oferi suport reciproc la realizarea activităților ce rezidă din necesitatea de consolidare a mecanismului de identificare, înregistrare și raportare a pretinselor cazuri de tortură, tratament inuman sau degradant, dar și altor documente de politici, acte legislative și normative în vigoare.

În acest context, Procurorul General interimar, Dumitru Robu și Directorul Executiv al Asociației Promo-LEX, Ion Manole, au convenit următoarele aspecte:

Elaborarea metodologiei de evaluare a mecanismului instituit prin Ordinul comun pentru aprobarea Regulamentului cu privire la procedura de identificare, înregistrare și raportare a pretinselor cazuri de tortură, tratament inuman sau degradant, de raportare, investigare și sancționare a actelor de tortură.

Aplicarea metodologiei elaborate în vederea evaluării necesităților de eficientizare a mecanismului de identificare, înregistrare și raportare a pretinselor cazuri de rele tratamente.

Acordarea suportului logistic și facilitarea accesului la procesul de colectare de date în vederea identificării situației de fapt privind asigurarea garanțiilor de raportare împotriva relelor tratamente.

Elaborarea raportului de evaluare a eficienței mecanismului de identificare, înregistrare și raportare a pretinselor cazuri de rele tratamente.

Comunicarea formală și informală cu factorii de decizie, în vederea depășirii deficiențelor de sistem identificate în procesul de evaluare. 

author-img_1

Cristina Popescu

Reporter