Justiție

Grupare specializată în comercializarea drogurilor prin intermediul magazinelor online, destructurată de oamenii legii

post-img
imagine

Ofițerii Direcției Antidrog a INI, în comun cu procurorii raionului Strășeni, anunță destructurarea unei grupări infracționale specializate în comercializarea drogurilor prin intermediul magazinelor online pe teritoriul Republicii Moldova.

Timp de 3 luni, polițiștii au documentat activitatea infracțională a grupării formată din cinci persoane cu vârstele cuprinse între 18 și 24 de ani, dintre care un cetățean al Israelului. Trei dintre suspecți au fost reținuți în flagrant în timp ce în timp ce plasau droguri în ascunzișuri.

 

În cadrul perchezițiilor desfășurate la domiciliile acestora în mun. Chișinău, au fost depistate și ridicate telefoane mobile utilizate la săvârșirea infracțiunii, droguri de tip ,,Marijuana” și ,,Hașiș” în proporții deosebit de mari, sute de pachețele goale de tip zipp-lock, rulouri de bandă adezivă, aparate de vacumat și sigilat, un cântar electronic de înaltă precizie și bani.

 

Pachețele similare cu același tip de drog au fost găsite într-o fâșie forestieră, fiind ridicate din ascunzișuri și care urmau a fi preluate de potențialii consumatori.

 

Pe cazul dat a fost pornită o cauză penală pentru circulația ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora în scop de înstrăinare. 

 

Conform legislației în vigoare persoanele culpabile de asemenea infracțiune riscă închisoare de la 7 la 15 ani.

 

Trei  dintre suspecți au fost reținuți pentru 72 de ore,  iar doi sunt cercetați în stare de libertate.

author-img_1

Svetlana Cojocaru

Reporter