Actualitate

Ministerul Culturii va iniția un concurs internațional de idei privind construcția Filarmonicii Naționale

post-img
Filarmonica

Ministerul Culturii urmează să anunțe un concurs internațional de idei privind construcția Filarmonicii Naționale care a fost distrusă în urma unui incendiu acum doi ani.

Concursul va fi anunțat luna viitoare. Totodată, va fi constituit un  consiliu mandatar format din personalități notorii din domeniul culturii  din Rep. Moldova, dar și din artiștii din diasporă care să pună în  legătură autoritățile de la Chișinău cu oameni de afaceri și persoane  interesate să ajute la construcția Filarmonicii.

Anunțul a fost  făcut de către ministrul Culturii, Sergiu Prodan, în cadrul ședinței de  astăzi a Guvernului, unde  a fost prezentat raportul la un an de  activitate al Executivului, intitulat „Un an de guvernare solidară cu  oamenii”.

”Noi vom anunța în luna septembrie, un concurs  internațional de idei. Vom constitui un consiliu mandatar din artiștii  noștri, din diaspora, din străinătate, din personalitățile notorii, un  consiliu mandatar nu doar pentru mediatizarea acestui concurs, ci pentru  a ne pune în contact cu oamenii de afaceri, cu persoanele interesate,  cu birourile arhitecturale din toată lumea, astfel încât să participe  cât mai mulți arhitecți de calitate care au experiență în construcția  clădirilor cu cerințe acustice și, totodată, să facem din asta o mișcare  națională”, a spus Sergiu Prodan.

Amintim că edificiul  Filarmonicii Naționale a Rep. Moldova, ridicat în a doua jumătate a sec.  19, a fost distrus în urma unui incendiu care a avut loc pe 24  septembrie 2020. Incendiul a distrus acoperișul, sălile de concert,  scaunele, pianul care valora peste 150.000 de dolari americani,  instrumentele muzicale și biblioteca.

author-img_1

Cristian Sava

Reporter