Extern

Prima doamnă a SUA, Jill Biden, testată pozitiv la COVID-19

post-img
Jill Biden

Prima doamnă a SUA, Jill Biden, a fost testată pozitiv la COVID-19, a anunţat marţi responsabila sa pentru comunicare, Elizabeth Alexander, potrivit Reuters.

După ce a fost testată negativ pentru COVID-19 luni, în cadrul testării  periodice, prima doamnă a început în timpul serii să prezinte simptome  asemănătoare unei răceli. Ea a fost din nou testată negativ într-un test  antigen, dar testul PCR a dat ulterior rezultat pozitiv, explică sursa  citată, potrivit Agerpres.

În schimb, preşedintele Joe Biden a fost marţi testat negativ pentru  COVID-19, a anunţat pe Twitter secretara de presă a Casei Albe, Karine  Jean-Pierre.

Joe şi Jill Biden sunt în prezent în vacanţă în Carolina de Sud.  Întrucât Joe Biden este considerat contact apropiat al lui Jill Biden,  conform măsurilor antiepidemice în vigoare în prezent în SUA el va  trebui să poarte mască 10 zile în spaţiile închise şi când se află în  proximitatea altor persoane.

''Vom creşte de asemenea cadenţa de testare a preşedintelui şi vom  anunţa rezultatele'', a mai spus secretara de presă a Casei Albe.

Preşedintele SUA a trecut la rândul său prin infectarea cu coronavirus, fiind testat pozitiv ultima dată pe 5 august.

Testat prima dată pozitiv la COVID-19 pe 21 iulie, Biden a ieşit pe 27  iulie din izolare, întrucât fusese atunci testat negativ şi părea să se  fi vindecat după ce a urmat un tratament împotriva coronavirusului.

Dar pe 30 iulie el a fost testat din nou pozitiv, ceea ce medicul Casei  Albe a descris drept o ''recădere'', caz observat la un mic procent  dintre pacienţii care au fost trataţi cu medicamentul antiviral  Paxlovid.

Acelaşi medicament i-a fost prescris acum şi lui Jill Biden, a anunţat  de asemenea responsabila sa de comunicare, ea precizând că prima doamnă  va reveni acasă de la locul unde-şi petrece vacanţa în Carolina de Sud  după ce va avea două teste negative consecutive pentru COVID-19.

author-img_1

Cristian Sava

Reporter