Justiție

VIDEO. Percheziții desfășurate în municipiul Chișinău și Bălți, în dosarul creării și conducerii unei organizații criminale

percheziții

Oamenii legii au desfășurat alte cinci percheziții pe teritoriul municipiilor Chișinău și Bălți, în dosarul ce vizează crearea și conducerea unei organizații criminale.

În rezultatul perchezițiilor, polițiștii au depistat și ridicat  înscrisuri de ciornă, telefoane mobile, dispozitive electronice de stocare a informației și carduri bancare destinate acumulării banilor obținuți ilegal.

Acțiunile au fost efectuate ca urmare a perchezițiilor desfășurate la data de 30 mai curent,  la Penitenciarul Pruncul și alte două locații din Chișinău. 

Suspecții cercetați sunt foști deținuți din Penitenciarul nr. 9 Pruncul, cu vârste cuprinse între 29 și 55 de ani. 

În timp ce se aflau în detenție, aceștia îndeplineau rolul de „supraveghetori” ai diferitor sectoare din penitenciar și acționau în interesul organizației criminale în vederea obținerii mijloacelor financiare ilegale destinate „obșceak-ului” din haznaua criminală.

Totodată, suspecții erau responsabili de colectarea salariilor dobândite de deținuți pentru munca în penitenciar și impunerea acestora de a participa la jocurile de noroc în scopul creării datoriilor fictive, pe care ulterior și le onorau prin șantaj și maltratări asupra altor persoane.

author-img_1

Svetlana Cojocaru

Reporter