Actualitate

Un concert cu multe semne de întrebare a fost organizat aseară de Primăria Chişinău

Un concert cu multe semne de întrebare a fost organizat aseară de Primăria Chişinău

Un concert cu multe semne de întrebare a fost organizat aseară de Primăria Chişinău. Evenimentul, numit VibeON Chişinău, a adus pe scenă artişti autohtoni de muzică rap, iar partenerul principal este o companie de tutun care le promitea participanţilor cadouri. O investigaţie RISE Moldova scoate la suprafaţă faptul că afacerea aparţine unor persoanel din conducerea de vârf a Preturii Centru, dar şi a unui consilier municipal. Toţi sunt membri ai Partidului MAN, în fruntea căruia se află primarul de Chişinău, Ion Ceban.

ZFR

Nori de fum şi logo-ul unei companii de tutungerie. Astfel arăta afişul concertului VibeOn Chişinău. Organizatori au fost Primăria Chişinău şi Pretura Centru şi, potrivit postărilor de promovare, evenimentul a fost dedicat publicului tânăr. RISE Moldova a aflat că afacerea cu tutun aparţine pretorului sectorului Centru, Vadim Hîncu, vicepretorului Sergiu Andrian şi consilierului municipal din fracțiunea MAN, Anatol Turchin. Mai exact, aceştia deţin câte 33-34 la sută din acţiunile firmei.


Contactat de jurnaliştii RISE Moldova, Vadim Hîncu declarat că în organizarea concertului, Pretura a contribuit doar cu lumini, monitoare și alte servicii. Cât despre partenerul evenimentului, funcţionarul spune că nu există niciun conflict de interese. Hîncu a venit şi aseară cu o reacţie, de pe scena Teatrului Verde.

VADIM HÎNCU, pretor, sectorul Centru: „Am intrat acum pe nişte site-uri şi unii reprezentanţi ai media spun că aici, la Teatrul Verde, este rap şi tutun. Dar eu până acum am văzut doar dragoste, copii, nostalgie, sentimente frumoase şi o sală extraordinară. Dar dacă, totuşi, s-a întunecat afară, să înceapă rapul şi tutunul!”


Partener al evenimentului a fost şi o companie de pază. Conform anchetei, fondatorul firmei a fost implicat anterior într-un scandal legat de contrabanda cu țigări. Iar o terasă din sectorul Botanica este cel de-al treilea partener al concertului. Investigaţia arată că proprietarul localului a fost anterior şi administrator al unei companii care avea ca activitate comerțul cu produse de tutun. Ultimul apare în unele fotografii cu acelaşi pretor – Vadim Hîncu.

author-img_1

Redacția TVR Moldova

Reporter