Social

Primele declarații ale mamei bebelușului de 3 luni aruncat de la etaj: Cred că nu știa ce face

Bebelus aruncat de la etaj
Sursa video: TVR MOLDOVA

Caz dramatic, la Chişinău. Un copil de trei luni a fost aruncat, aseară, de tatăl său, de la etajul patru al unui bloc de locuinţe din sectorul Buiucani. Micuţa a fost observată, într-o baltă de sânge, de către un trecător, care a anunţat poliţia. Bărbatul care ar fi comis crima a fost reţinut şi, în prezent, este cercetat pentru omor. Mama bebeluşului a declarat, pentru TVR Moldova, că soţul ei este nevinovat şi cere să fie eliberat. Vă avertizăm că urmează informaţii care vă pot afecta emoţional.

DANIELA FOCŞA, reporter TVR MOLDOVA: „Aseară în jurul ore 21:00, un bărbat a sunat poliţia şi anunţat că în curtea acestui bloc de pe strada Alba Iulia, din sectorul Buiucani zace la sol un bebeluş decedat. Un pic mai târziu s-a aflat că fetiţia avea doar trei luni şi a fost aruncată de la etajul patru, pe geam. În urma traumelor a decedat. " Tatăl care şi-a aruncat copilul de la etaj este un cetăţean străin, în vârstă de 28 de ani. Acesta era căsătorit cu o tânără din Republica Moldova. Pe lângă copila care a murit ieri, cei doi mai au o fiica de trei ani. Mama bebeluşului povesteşte că nu se afla acasă în momentul producerii tragediei. A aflat de la vecini că soţul i-a aruncat copilul de la etaj. Mama bebelușului decedat: „Nu am crezut că acesta poate fi copilul meu, dar s-a adeverit că e al meu. Soţul meu a rămas cu fetiţa. El se simţea rău. Cred că avea glicemia scăzută şi, se pare, nu ştia ce face. Când l-am întrebat unde e fata, mi-a zis că e în pat, dar nu era.” Femeia spune că soţul ei nu este agresiv, ci doar are nişte probleme de sănătate, care-l fac să-şi piardă controlul. Acesta zice că îşi doreşte ca bărbatul să revină acasă, deoarece este singurul care aduce bani în familie. Mama bebelușului decedat: „El nu credea în ceea ce s-a întâmplat. La poliţie, când şi-a revenit, m-a întrebat ce s-a întâmplat. I-am spus, dar nu m-a crezut. A zis că nu a putut face una ca asta cu fiica lui. E un tată foarte bun. Nu este prima dată când stă cu fetele, mai ales, cu cea mică. Vreau să-l elibereze. Nu cred că e vinovat, nu e o infracţiune, nu este un ucigaş, e un om bun.”

Vecinii sunt şocaţi de cele întâmplate. Oamenii spun că familia s-a mutat în bloc la începutul lunii iunie şi nici nu au reuşit să o cunoască. „Din spusele vecinelor de mai sus se auzea că se certau des, se auzea ţipete de copii. E tocmai sub geamul meu, eu deseara nu pot să-mi vin în fire. A fost poliţia, trei ambulanţe.” MIHAIL VODĂ, şef, Biroului Migraţie şi Azil: „Această persoană deţine permis de şedere valabil pe teritoriul Republicii Moldova. -De cât timp? -Până la sfârşitul anului. Permis de şedere în scopul de reîntregire a familiei, permisul este valabil. " Psihologul Zinaida Gribincea susţine că doar o anchetă completă, cu implicarea mai multor spiacialişti, ar putea scoate la iveală cauzele care l-au determinat pe bărbat să-şi omoare fiica. ZINAIDA GRIBINCEA, psiholog, lector universitar: "Am putea vorbi de o răzbunare, dar în primul rând trebuie de testat dacă suferea de psihopatie." A fost dechisă o cauză penală pentru omor, investigată de poliţie şi procuratură. Şi Direcţia Direcţia Generală pentru Protecţia Drepturilor Copilului s-a autosesizat.

author-img_1

Cristina Popescu

Reporter