Actualitate

LIVE. Ministrul Mediului, Iuliana Cantaragiu: „Organele de drept vor fi informate printr-o notificare despre curățarea arborilor”

post-img
Ministrul Mediului, Iuliana Cantaragiu
Sursa foto: Facebook/Iuliana Cantaragiu

UPDATE: Ministrul Mediului, Iuliana Cantaragiu, susține că organele de drept vor fi informate printr-o notificare despre curățarea arborilor pentru a exclude acțiunile de abuz și intervenții nereglementare asupra vegetației forestiere. Declarațiile au fost făcute în cadrul unei conferințe de presă.

UPDATE: „A fost făcută această notificare pentru curățirea arborilor pentru a înlătura impedimentele de curățire a arborilor. Sunt arbori și crengi uscate care urmează a fi curățite, iar pentru a face aceste lucrări trebuie să fie obținută autorizația. Numărul angajaților de la ICAS este limitat, dar cererile pentru a face aceasta inventariere este foarte mare. Prin notificare este anunțat organul că se va face această curățire. Prin lege se acordă dreptul de a efectua vizita de informare în teren pentru a putea documenta cazurile în vedere autorizației pentru tăieri,” a declarat ministrul Mediului.

Totodată, Iuliana Cantaragiu a spus că proiectul ce ține de iazuri și bazinele acvatice a fost scos astăzi la ședința Guvernului pentru a fi completat la solicitarea mai multor primari și îmbunătățit. 

În urma inventarierii din 2019 în R. Moldova sunt 7663 de la lacuri și iazuri. Majoritatea acestor lacuri și iazuri sunt atribuite persoanele fizice și juridice.

author-img_1

Svetlana Carțîn

Reporter