Sci-Tech

Cu doar câteva săptămâni până la Crăciun şi Revelion, localurile din Chișinău se întrec în oferte, meniuri speciale şi programe distractive

Pregatiri de Crăciun
Sursa video: TVR MOLDOVA

Pentru unii sărbătoare, pentru alţii chilipir. Sărbătorile de iarnă majorează veniturile restaurantelor din Chişinău. Cu doar câteva săptămâni până la Crăciun şi Revelion, localurile se întrec în oferte, meniuri speciale şi chiar programe distractive, care să le aducă cât mai mulţi clienţi.

Acest local de tip karaoke-bar din sectorul Râşcani al Chişinăului a pregătit un program special pentru noaptea dintre ani. Cele câteva săli au fost decorate cu luminţe şi ghirlande.

OLGA ROMAN, organizatoare petrecere: „Localul nostru are surprize pentru clienţii săi, care vin sub formă de jocuri, premii. Deci, care este mai bun premiu pentru un local de seară. Sunt băuturi şi muzica bună care o face DJ-ul şi MC-ul.”

De pe masa de sărbătoare nu vor lipsi nici bucatele pregătite de cei mai buni bucătari. Petrecăreţii îşi pot alege de pe acum unul dintre cele trei meniurie.

OLGA ROMAN, organizatoare petrecere: „Am făcut trei meniuri ca să cuprindem toate gusturile oamenilor. Pregătim un fire show, pregătim surpiza care va veni la 12.00.”

Administratorii localurilor din Chişinău spun că au mai multe solicitări decât în anii precedenţi, chiar dacă preţurile au crescut cu aproape 20 la sută. La acest restaurant, de exemplu, aproape jumătate dintre locuri sunt deja rezervate.

NADEJDA HERŢA, director restaurant: „La 100 de persoane deja au bronat sala. Vă ziceam de surpizele culinare. Avem purcelu la rotişor, evident, salata olivie, răcitura din picioare de purceluş. Salaturile care sunt caracteristice pentru sezonul de iarnă.”

Oaspeţii vor avea parte şi de un program artistic inedit. Iar printre surprize va fi chiar Fanfara Prezidenţială.

NADEJDA HERŢA, director restaurant: „Revelionul începe de la ora 09,00, şi se finisează până e buna dispoziţie. Este şi Akord-ul, Valenitn Uzun, Gabriel Nebunu, fanfara prezidenţială, cât şi un dj de justă valoare.”

Cei care îşi doresc să petreacă Revelionul într-un local din Chişinău, trebuie să scoată din buzunare între 50 şi 200 de euro. În unele restaurante, petrecăreţii vor fi invitaţi şi pe 1 ianuarie, la o zeamă din partea casei, pentru a se reface după o noapte de chef. În pofida ofertelor generoase, totuşi, majoritatea basarabenilor aleg, tradiţional, să petreacă noaptea dintre ani acasă, cu familia sau în vizită la rude şi prieteni.

author-img_1

Cristina Popescu

Reporter