ACTUALITATE

Pachete cu rechizite şi cărţi din partea Guvernului României pentru sute de tineri din şcoli şi licee din R. Moldova

post-img

Aproape 2.000 de elevi din 18 unităţi de învăţământ din zone rurale din Republica Moldova, primesc pachetele cu cărţi şi rechizite din partea Guvernului României, prin intermediul Departamentului pentru Relaţia cu Republica Moldova (DRRM). Secretarul de stat Adrian Dupu a fost prezent luni, 29 noiembrie, la donaţiile oferite Şcolii Gimnaziale din satul Hansca (raionul Ialoveni) şi Liceului Teoretic din satul Romăneşti (raionul Străşeni).

Donaţia DRRM face parte din proiectul de achiziţie de pachete de cărţi şi pachete de rechizite pentru copii care învaţă în unităţile de învăţământ din Republica Moldova, ca urmare a solicitărilor primite de la şcolile de peste Prut. 

„Din cele 125 de cereri primite, au fost selectate 18 unităţi de învăţământ primar şi gimnazial din zone rurale ale Republicii Moldova. În procesul de selecţie, s-a avut în vedere capacitatea financiară redusă a acestora în oferirea de cărţi şi rechizite elevilor, precum şi vulnerabilitatea familiilor din care provin majoritatea elevilor. Toate eforturile noastre urmăresc, astfel, stimularea prezenţei la şcoală şi îmbunătăţirea procesului educaţional, în vederea formării unei noi generaţii, care să ducă mai departe cultura, tradiţiile şi limba română în Republica Moldova”, a declarat secretarul de stat Adrian Dupu.

Pachete cu rechizite şi cărţi au fost cumpărate din fondurile Departamentului pentru Relaţia cu Republica Moldova, destinate special proiectelor pentru cetăţenii Republicii Moldova.