ACTUALITATE

Ministrul Sănătăţii: Vaccinarea anti-COVID se va face în R. Moldova cu acel vaccin care va trece toate etapele de testare

post-img

Autorităţile de la Chişinău au expediat un demers către Alianţa Globală pentru Imunizări şi Vaccinuri, prin care a solicitat ca, în cazul în care av exista un vaccin sigur şi testat, indiferent de ţara de origine, să fie livrat şi pentru cetăţenii R. Moldova.

Declaraţia a fost făcută de ministrul Sănătăţii Viorica Dumbrăveanu în plenul Parlamentului, fiindu-i solicitată o reacţie şi o confirmare oficială că Republica Moldova nu va lua vaccinul Rusiei dacă acesta nu va fi suficient de sigur, după ce şeful statului Igor Dodon a insistat, în câteva rânduri, că va lua vaccinul de la ruşi.

„Este clar că vaccinarea în R. Moldova se va face cu acel vaccin care va trece toate etapele de testare şi care va oferi siguranţa pentru populaţie”, a subliniat ministrul Viorica Dumbrăveanu în faţa deputaţilor.

Deocamdată ministerul nu poate aloca bani pentru un vaccin anti-COVID, pentru că nu se cunoaşte când va fi gata pentru export un astfel de vaccin, însă ministerul a alocat, la această etapă, bani pentru vaccinul antigripal.


Amintim că, deşi nu a fost omologat la nivel internaţional, Igor Dodon este gata să ceară vaccinul contra COVID de la ruşi.

Mai mult, Igor Dodon a declarat că ar putea merge în timpul apropiat, înainte de începerea campaniei electorale, la Moscova şi îi va ruga pe ruşi să îi administreze vaccinul împotriva coronavirusului.