Sport

Sportivii din R. Moldova au cucerit nouă medalii în prima zi de concurs la Campionatul European de Armwrestling

Armwrestling
Sursa video: TVR MOLDOVA

Sportivii din Republica Moldova au cucerit nouă medalii în prima zi de concurs la Campionatul European de Armwrestling care se desfăşoară la Bucureşti. Din cei nouă juniori basarabeni care au urcat pe podium, trei au cucerit medaliile de aur.

În prima zi de concurs, sportivii şi-au măsurat forţele la braţul stâng. Fraţii Matei şi Tiberius Ţurcan, din Briceni, au devenit campioni în categoria de 55 de kilograme, la juniori şi sub-juniori.

Matei l-a învins în finală pe Rafael Breaban din România, iar fratele său, Tiberius, a câştigat în faţa unui alt sportiv român - Andrei Cocioabă.

Pe prima treaptă a podiumului a urcat şi basarabeanul Valentin Mirzincu, în categoria de greutate de până la 75 de kilograme. El l-a învins, în ultimul act, tot pe un reprezentant al României, Adelin Buca.

Pe lângă cele trei medalii de aur, atleţii basarabeni au cucerit o medalie de argint, prin Aurelia Vozian, şi 4 de bronz, prin Alina Iordachi, Maxim Baranov, Andrian Bodolan şi Nikita Harcev. La Campionatul European de Armwrestling de la Bucureşti, Republica Moldova este reprezentată de 13 sportivi.

author-img_1

Cristina Popescu

Reporter