Actualitate

Analistul politic Anatol Țăranu: Noi cunoaștem motivul pentru care Igor Dodon este foarte apropiat de Rusia

post-img
Anatol Țăranu

Noi cunoaștem motivul pentru care Igor Dodon este foarte apropiat de Rusia. La timpul respectiv a recunoscut că primește bani mari din Rusia pentru a menține partidul și eu cred că o parte din bani s-au scurs în buzunare private”, a declarat analistul politic Anatol Țăranu, la emisiunea Punctul pe AZi de la TVR MOLDOVA.

Comentariul analistului politic a fost făcut cu referire la afirmațiile lui Igor Dodon făcute în UTA Găgăuzia. Sunt sigur că trebuie să fim prieteni cu Rusia, nu împotriva Europei, dar să fim prieteni cu Rusia pentru că avem nevoie de piața aceasta, avem nevoie de motorină ieftină pentru fermieri, avem nevoie de gaz și energie electrică ieftină. De aceea, vă îndemn să nu renunțați, totul va fi bine. Vom reuși, ai noștri deja sunt aproape” a declarat Dodon.

Potrivit lui Anatol Țăranu, nu este straniu că Igor Dodon a zis că îi așteaptă pe ruși în fața unui auditoriu din UTA Găgăuazia.

„Aceasta este un spațiu specific, apropae 99% este rusofilă și asemenea mesaje sunt așteptate în Găgăuzia. Dacă ne aducem aminte tot astfel de fraze au fost rostite, când a avut loc referendumul. Unul din  liderii găgăuzi a spus la fel - „noi trebuie să rezistăm, vor veni ai noștri”. Trebuie să constatăm că coloana a 5-a din R. Moldova există printre pokiticieni de top”, a spus Anatol Țăranu.

Referitor tot la afirmațiile lui Igor Dodon, analistul Valeriu Pașa a declarat că este clar că fostul președinte a avut în vedere armata rusă.

„Dacă nu e așa, trebuie să explice. La fel cum aș vrea să văd o explicație oficială a PSRM, care avea reprezentanți acolo. Văd că Igor Dodon și-a intensificat mult discursul pro-rus, în care utilizează toate clișeele propagandei ruse, mai puțin susținerea deschisă a agresiunii în Ucraina. Deocamdată, consideră că este periculos să vorbească tranșant, dar vedem foarte clar ce face prin astfel de aluzii”, a spus Valeriu Pașa.

Ediția integrală a emisiunii Punctul pe AZi din 31 martie o puteți urmări în continuare.


author-img_1

Cristian Sava

Reporter