Cultură

Festivalul naţional, numit "Fanfara Argintie" a avut loc, astăzi, în oraşul Soroca

Festivalul naţional, numit "Fanfara Argintie" a avut loc, astăzi, în oraşul Soroca
Sursa video: tvr moldova

Un concurs al fanfarelor a avut loc, astăzi, în oraşul Soroca. Festivalul naţional, numit "Fanfara Argintie", a adunat 16 colective artististice din Republica Moldova şi România.

Evenimentul a debutat cu o paradă a colectivelor artistice care au participat la concursul naţional "Fanfara Argintie". Instrumentiştii au defilat pe străzile oraşului Soroca, spre încântarea trecătorilor.  

MIHAI ONICĂ dirijorul Ansamblului de Fanfară: "Venim cu un program de muzică de fanfară, marşuri, muzică clasică şi desigur şi muzică populară. Acest colectiv este de 10 ani în satul Măgdăceşti, la iniţiativa doamnei primar."    

GRIGORE BUCĂTARU şeful Direcţiei Cultură,  Soroca: "O sărbătoare frumoasă, care se organizează concomitent cu iarmarocul care este la ediţia a 3-a. Astăzi va întruni circa 16 orchestre, sigur că este importantă prezenţa Orchestrei Prezindenţiale a Republicii Moldova care va avea un defileu de excepţie."

Pentru prima dată, la festival a participat şi un ansamblu din România.   

COSTICĂ PANŢIRU  conducătorul ansamblului "Şucar": "Astăzi am venit la această frumoasă în Soroca, o să cântăm pentru publicul de aici, o să cântăm muzică diversificată şi balcanică şi românească, tradiţională."

COSTEL ALEXE  președintele Consiliului județean Iași: "Este aproape un legământ faptul că, deşi, Iaşiul nu are o cetate al lui Ştefan cel Mare, vom pune o cărămidă la reabilitarea şi restaurarea cetăţii din Soroca. Este important să lăsăm generaţiilor viitoare, o patrie, un popor, aşa cum ne-am dorit-o pentru noi."   

Festivalul național "Fanfara argintie" a ajuns la cea de-a 16 ediție.

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter