Social

Un restaurant virtual ne îndrumă la un alt fel de fapte creștinești în perioada Postului

Un restaurant virtual ne îndrumă la un alt fel de fapte creștinești în perioada Postului

Un restaurant virtual ne îndrumă la un alt fel de fapte creștinești în perioada Postului. Este, de fapt, o platformă online de donaţii, prin care cetățenii pot direcţiona valoarea unor meniuri spre copiii din familii social-vulnerabile. Prin Campania Rostul Postului, din banii strânși, membrii organizaţiei non-guvernamentale Copil Comunitate Familie Moldova vor achiziţiona mai multe tipuri de obiecte necesare pentru familiile vulnerabile.

Ruxanda este mamă a trei copii şi a beneficiat de susţinerea Campaniei ,,Rostul Postului" atunci сând avea cel mai mult nevoie.

RUXANDA beneficiar, Campania ,,Rostul Postului": „Am primit copăcei de sădit, am primit păsări, de mâncare pentru păsări. De ale gurii, crupe... pentru igiena personală, pentru copii hăinuţe, încălţăminte am primit. Am primit un ajutor foarte bun. Nu m-au lăsat în drum. Sunt foarte mulţumită. Căci a fost chiar când am avut nevoie, când nu aveam nimic de pus pe masă.”

În cadrul campaniei umanitare, sunt ajutate zeci de familii din Republica Moldova. Doar în acest an, în trei săptămâni de post, pe platforma de donaţii s-au strâns 50 de mii de lei. Platforma mai este numită şi restaurant virtual, căci donaţia este de fapt contravaloarea unor meniuri.

DANIELA DANILOVA jurnalist TVR MOLDOVA: „Din restaurantul virtual, am ales un steak şi un burger. Sunt bucatele pe care aș vrea să le mănânc astăzi, dar pentru că e postul Pastelui, aleg să fac, în schimb, o faptă bună. Așa că voi direcționa valoarea mesei mele, adică aproximativ 300 de lei, platformei de donații. Astfel, cu acești bani vor fi ajutați vor fi ajutați copiii din familii social-vulnerabile.”

Faptele bune nu se opresc la o simplă donaţie, căci organizaţia investeşte într-un ajutor durabil şi monitorizează o perioadă mai îndelungată schimbările bune în familie.

XENIA CHIRILOV comunicator, ,,Copil Comunitate Familie": „Cu aceşti bani, cumpărăm alte produse alimentare, dacă este necesar. Dar ne dorim să dezvoltăm abilităţile familiilor, ne dorim să fie independente. Şi astfel, cum ne place nouă să zicem: noi oferim undiţa, iar ei prind peştele. De exemplu, am cumpărat o văcuţă şi această familie avea mereu brânză proaspătă în casă, lapte, iar surplusul îl vindea la piaţă. Altei familii, de exemplu, i-am cumpărat plante agricole. Mereu au fructe proaspete, legume.”

Campania umanitară le aminteşte credincioșilor că postul nu este doar o restricție alimentară.

„E un puţin pe care noi l-am putea face pentru ca să-i ajutăm pe cei nevoiaşi, dar în primul copiii care se află în situaţii mai dificile.”

„Nu suntem nici noi foarte avuţi, dar ne împărţim din ce avem.”

„Facem binefacere înainte de Paşti. Tot timpul avem grijă să donăm, să facem pe cineva fericit.”

Campania ,,Rostul Postului" se desfăşoară de şapte ani. În această perioadă, peste 100 de copii au fost ajutaţi. La prima ediţie, organizaţia Copil Comunitate Familie Moldova a reuşit să contribuie la crearea unei creşe sociale.

author-img_1

Cristina Popescu

Reporter