Social

Moldova Women Forum 2024, la Chișinău: Femeile și egalitatea de gen în prim-plan

Moldova Women Forum 2024: Femeile și egalitatea de gen în prim-plan la Chișinău

Aproape 300 de participanți şi-au dat întâlnire astăzi la un forum organizat la Chișinău pentru a arăta rolul femeilor în societate. Importanța egalității de gen într-o societate este indubitabilă iar antreprenoarele, liderele politice sau civice s-au reunit la forum pentru a promova respectarea drepturilor.

Obiectivul MOLDOVA WOMEN FORUM 2024 este de a crea un spaţiu de colaborare şi schimb de cunoștințe și experienţe.

Agenda evenimentului a inclus discutii și cu preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu.

MAIA SANDU preşedintele Republicii Moldova: Mamele, bunicile, străbunicele noastre nu au avut oportunitățile pe care le avem noi. Au trecut prin vremuri şi situaţii mult mai complicate, dar ele ne.-au oferit nouă lecţii de viaţă. Prin dragostea lor necondiționată faţă de familie, cei dragi, comunitate, au reușit să depășească probleme majore.

Moldova Women Forum 2024 este la a doua ediție. Violența, discriminarea, inechitatea şi presiunea socială sunt cele mai importante provocări cu care se confruntă astăzi femeile din Republica Moldova.Forumul este organizat de IRI Moldova cu sprijinul USAID, în parteneriat cu UN Women, şi susţinerea financiară din partea Suediei, Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova şi Konrad- Adenauer-Stiftung.

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter