Justiție

Un infractor turc, căutat de autoritățile germane - reținut pe Aeroportul Internațional Chișinău

post-img
Un infractor turc, căutat de autoritățile germane - reținut pe Aeroportul Internațional Chișinău
Sursa foto: Poliția de Frontieră

Un cetățean al Turciei de 64 de ani, care era dat în urmărire internațională încă din anul 2019 a fost reținut pe Aeroportul Internațional Chișinău.

Potrivit Poliției de Frontieră, totul s-a întâmplat ieri, ora 21:21, pe Aeroportul Internațional Chișinău. Printre pasagerii sosiți cu ruta „Istanbul-Chișinău” s-a prezentat și cetățeanul Turciei.

În cadrul procedurilor de control și de verificare a străinului în baza de date INTERPOL, polițiștii de frontieră au stabilit că acesta este căutat de către autoritățile de ocrotire a normelor de drept din Germania.

Conform datelor INTERPOL, autoritățile germane au emis mandatul de arest al persoanei pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri.

Prin urmare, bărbatul a fost reținut pe un termen de 72 ore și escortat în izolatorul de detenție preventivă al Direcției de Poliție, mun. Chișinău, până la luarea unei decizii legale.

Totodată, în adresa organelor de drept din Republica Federală Germania au fost expediate confirmarea și materialele necesare, pentru extrădarea persoanei în cauză.
 

author-img_1

Svetlana Carțîn

Reporter