Justiție

Ar fi achitat 280 de dolari pentru un permis de conducere fals. Un ucrainean - reținut, în punctul de trecere a frontierei Leușeni

post-img
Ar fi achitat 280 de dolari pentru un permis de conducere fals. Un ucrainean - reținut, în punctul de trecere a frontierei Leușeni

Un cetățean ucrainean în vârstă de 47 de ani a fost documentat în legătură cu frauda documentară. Cazul a fost consemnat în punctul de trecere a frontierei Leușeni. Șoferul a spus că a achitat 280 de dolari pentru dobândirea acestuia.

Potrivit Poliției de Frontieră, totul s-a întâmplat în seara zilei de ieri, în punctul de trecere a frontierei Leușeni.

Acesta s-a prezentat în calitate de șofer al unui mijloc de transport înmatriculat în Ucraina și a prezentat întregul set de documente necesare pentru a i se autoriza trecerea frontiera de stat. 

Șoferul a prezentat polițiștilor de frontieră un permis de conducere pretins a fi emis de autoritățile din țara sa de origine. Având suspiciuni, documentul respectiv a fost verificat prin intermediul tehnicii din dotare, fiind depistate semne evidente de falsificare. 

Prin urmare, persoana în cauză a declarat că a achitat 280 de dolari pentru dobândirea acestuia.

Conform procedurilor, documentul respectiv a fost ridicat și urmează să fie supus expertizei în laboratorul criminalistic al IGPF. Cercetările pe caz continuă în vederea elucidării tuturor circumstanțelor.

author-img_1

Svetlana Carțîn

Reporter