Extern

“Foloseşte-ţi votul. Sau alţii vor decide pentru tine”: Clipul electoral lansat de Parlamentul European a fost vizionat de peste 190 de milioane de ori

post-img
Videoclip

Scurtul documentar, care subliniază importanța votului și a protejării democrației, a fost vizionat de peste 190 de milioane de ori de la lansarea sa pe 29 aprilie, informează Parlamentul European într-un comunicat.

floare carpet

Filmul este un element principal al acțiunilor de informare ale Parlamentului privind alegerile și prezintă mărturii ale unor cetățeni în vârstă din diferite țări ale UE care transmit generațiilor viitoare poveștile lor despre democrație și subliniază faptul că democrația și votul nu pot fi considerate un dat, scrie Calea Europeană.

Pe lângă cele 190 de milioane de vizualizări (înregistrate până pe 12 mai) pe platformele de comunicare socială, streaming video, televiziune conectată și afișaj mobil, filmul (în diferite formate pentru televiziune și platforme de comunicare socială) a fost difuzat până în prezent de peste 63 de canale TV din 21 de țări și va continua să fie difuzat de mai multe canale în săptămânile următoare.

Cu sloganul „Folosește-ți votul. Sau alții vor decide pentru tine”, această a doua fază a campaniei instituționale pentru alegeri subliniază importanța democrației.

Mai precis, videoclipul central al campaniei explorează istoria prețioasă a multor țări europene și importanța protejării valorilor și principiilor democrației.

Între 6 şi 9 iunie 2024, peste 370 de milioane de persoane din toate cele 27 de state membre ale Uniunii Europene sunt chemate să voteze la alegerile europene.

author-img_1

Cristian Sava

Reporter