Social

Manifestări dedicate Zilelor Europei au fost găzduite şi de muncipiul Soroca

Zilele Europei

Manifestări dedicate Zilelor Europei au fost găzduite şi de muncipiul Soroca. La fortăreaţa din localitate a fost organizată o expoziţie dedicată valorilor de unitate şi diversitate specifice blocului comunitar. Mulţumită acestei acţiuni, participanţii au putut să facă un tur virtual al unor ţări din UE.

Cu ocazia Zilelor Europei, scuarul Cetăţii Soroca a fost neîncăpător pentru locuitorii oraşului veniţi să vadă o expoziţie deosebită organizată de elevi şi profesori din localitate. Manifestarea şi-a propus să prezinte cele mai importante informaţii despre state membre ale UE, fie că a fost vorba despre bucate tradiţionale, port popular sau obiective turistice.



La eveniment au participat nouă instituţii de învăţământ din Soroca. Un accent aparte s-a pus pe valorile şi principiile blocului comunitar.


De-a lungul anilor, municipiul Soroca a beneficiat de numeroase fonduri europene cu sprijinul cărora au fost implementate proiecte sociale, economice culturale şi de îmbunătăţire a infrastructurii. Evenimentul dedicat comunităţii europene este organizat, în fiecare an, de către Direcția Raională Cultură în parteneriat cu Direcția Învățământ din Soroca.


IURIE TĂNASE vicepreşedinte, raionul Soroca: „Le mulţumim Uniunii Europene şi, în primul rând, fraţilor de peste Prut care ne atrag în aceste proiecte.”


MARIA STEPANEŢ reprezentant, Direcţia Învăţământ Soroca: „Suntem unicul oraş din Republica Moldova care beneficiază de şapte proiecte europene la moment. Printre care sunt şi instituţiile de învăţământ care sunt restaurate.”


În prezent, în municipiul Soroca sunt în curs de implementare şapte proiecte cu fonduri europene, cu o valoare de aproximativ 10 milioane de euro.

author-img_1

Iuliana Adiaconiței

Reporter