Social

CNAM a achitat în totalitate serviciile medicale oferite în luna martie de prestatorii contractaţi

post-img
CNAM

Compania Naţională de Asigurări în Medicină a efectuat achitarea integrală a serviciilor medicale acordate în luna martie de prestatorii contractaţi.

Astfel, au fost viraţi circa 214 milioane de lei, ceea ce reprezintă restul de 20% din suma contractuală pentru aceste luni. Banii au fost transferaţi prestatorilor care au prezentat facturi completate după toate rigorile.

Cea mai mare parte din mijloacele financiare, peste 193 de milioane de lei, a fost achitată prestatorilor publici de servicii medicale. Alte peste 21 de milioane au fost virate prestatorilor privați.

Potrivit CNAM, contractele încheiate cu instituţiile medico-sanitare și Criteriilor de contractare a prestatorilor de asistenţă medicală, achitarea se face în două etape a serviciilor medicale oferite de prestatori.

Astfel, la începutul fiecărei luni sunt efectuate plăţile în avans în mărime de 80% din suma planificată pentru luna respectivă, iar în termen de cel mult o lună de la prezentarea facturii fiscale este transferat restul sumei, în limita prevederilor contractuale.

author-img_1

Svetlana Carțîn

Reporter