UPDATE: MAI confirmă că un alt cetăţean a fost sechestrat de forţele neconstituţionale de la Tiraspol
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

UPDATE: MAI confirmă că un alt cetăţean a fost sechestrat de forţele neconstituţionale de la Tiraspol

UPDATE: Ministerul Afacerilor Interne confirmă reţinerea a unui alt cetăţean al Republicii Moldova de către forţele de la Tiraspol, fiind bănuit de către acestea de acţiuni ilegale. Autorităţile confirmă şi percheziţiile ilegale care s-au petrecut azi-noapte în casa poliţistului din Floreşti, răpit ieri dimineaţă. MAI declară că poliţistul a fost dus la Tiraspol, iar la moment se întreprind toate măsurile pentru a fi identificat locul aflării acestuia. MAI anunţă că a fost luată decizia de a fi instituit un grup de anchetă în cadrul Procuraturii Generale, din care fac parte reprezentanţi ai MAI, SIS şi alte instituţii responsabile de gestionarea acestui caz.

UPDATE: 

Promo-LEX vine cu detalii despre cel de-al doilea cetăţean sechestrat de forţele de la TiraspolŞtire iniţială:

Reprezentanţii structurilor anticonstituţionale de la Tiraspol au operat astă noapte percheziţii ilegale în casa ofiţerului de poliţie Andrei Amarfi, cu ridicarea bunurilor personale. Este vorba despre ofiţerul Inspectoratului de Poliţie din Floreşti, care a fost răpit ieri dimineaţă. Despre aceasta scrie deputatul Chiril Moţpan.

Deputatul spune că poliţistul este  învinuit de spionaj în folosul Republicii Moldova, de către structurile ilegale ale Tiraspolului.

„Potrivit unor informaţii operative de ultimă oră, reprezentaţi ai structurilor anticonstituţionale de la Tiraspol au operat astă noapte percheziţii ilegale în casa ofiţerului de poliţie Andrei Amarfi, cu ridicarea bunurilor personale. Angajatul IP Floresti a fost răpit banditeşte in dimineaţa zilei de ieri din curtea propriei case din localitatea Camenca. Ofiţerul este învinuit de spionaj in folosul Republicii Moldova”. declară Chiril Moţpan.

Deputatul mai spune că tot ieri a fost reţinut de separatiştii transnistreni şi Andrei Glijin, cetăţean al Republicii Moldova, originar din localitatea Kuzmin, raionul Camenca, învinuit, de asemenea, de spionaj.

La acest subiect:
 

Un ofiţer din cadrul Inspectoratului de Poliţie Floreşti a fost răpit de către forţele separatiste de la Tiraspol

 

SIS: Au fost identificaţi angajaţii aşa-numitului minister al securităţii de la Tiraspol, care au participat la răpirea poliţistului din Floreşti

 

Procuratura Republicii Moldova a deschis un dosar penal în cazul poliţistului din Floreşti, răpit în această dimineaţă de la Camenca

Similare
RECOMANDĂRI