SIS: Au fost identificaţi angajaţii aşa-numitului minister al securităţii de la Tiraspol, care au participat la răpirea poliţistului din Floreşti
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

SIS: Au fost identificaţi angajaţii aşa-numitului minister al securităţii de la Tiraspol, care au participat la răpirea poliţistului din Floreşti

Serviciul de Informaţii şi Securitate al R. Moldova (SIS) a emis o declaraţie după ce un poliţist, angajat al Inspectoratului din Floreşti, a fost răpit în această dimineaţă de către structurile de forţă de la Tiraspol.

"Serviciul de Informaţii şi Securitate constată amplificarea activităţilor provocatoare cu caracter destablizator din partea pretinselor structuri de forţă din stânga Nistrului. În cadrul activităţilor realizate potrivit competenţelor, Serviciul a stabilit şi documentat pe parcursul anului 2020 multiple cazuri de sechestrare şi răpire a cetăţenilor Republicii Moldova. Analogic cazurilor precedente, SIS întreprinde măsuri operative pentru stabilirea circumstanţelor răpirii, la 7 octombrie, a angajatului Inspectoratului de Poliţie Floreşti, Andrei AMARFI. Au fost identificaţi angajaţii aşa-numitului minister al securităţii de la Tiraspol, care au participat la răpire. Materialele prealabile obţinute vor fi transmise în adresa Procuraturii Generale în suportul măsurilor procesual-penale iniţiate pe cazul dat", se spune în declaraţia de presă a instituţiei.

Serviciul de Informaţii şi Securitate realizează toate acţiunile de rigoare pentru eliberarea de urgenţă a cetăţeanului Republicii Moldova, inclusiv prin activizarea canalelor operative. Instituţia continuă desfăşurea activităţilor potrivit competenţei pentru asigurarea drepturilor constitutionale ale cetăţenilor Republicii Moldova.

Similare
RECOMANDĂRI