Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. Protest. Oamenii cer conducerii ANRE să scadă preţurile la benzină şi motorină

Zeci de şoferi au ieşit la aceasta ora cu maşinile în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chisinau pentru a protesta împotriva majorării preţurilor la carburanţi. Protestatarii solicită ANRE reducerea preţurilor. Colega mea, Olga Sarivan urmareste evenimentele si ne ofera detalii.

Protestul este organizată de Asociaţia „Oraşul Fără Maxi-Taxi”, care cheamă în stradă toţi cetăţenii afectaţi de ridicarea preţurilor la produsele petroliere.

Precizăm că, începând de cu 16 mai, mai multe staţii PECO au afişat preţuri mai mari pentru benzină cu peste un leu, iar pentru motorină - cu până la 85 de bani.

La mijlocul lui martie, ANRE a decis că petroliştii din Republica Moldova pot stabili şi modifica de sine stătător preţurile. Astfel s-a revenit la metodologia veche aprobată încă în 2007, cu plafonarea profitului la 10%.

Consiliul Concurenţei s-a autosesizat în urma creşterii preţurilor la produsele petroliere, declarându-se preocupat de creşterile au avut loc în mod simultan la mai multe companii petroliere. Consiliul menţionează că scumpirea simultană trezeşte îndoieli că petroliştii au acţionat în mod independent, iar în acest sens a fost declanşată o investigaţie pentru a stabili dacă a existat o înţelegere de cartel.

Consiliul Concurenţei verifică dacă scumpirea carburanţilor e o înţelegere de cartel

Similare
RECOMANDĂRI