Consiliul Concurenţei verifică dacă scumpirea carburanţilor e o înţelegere de cartel
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Consiliul Concurenţei verifică dacă scumpirea carburanţilor e o înţelegere de cartel

Consiliul Concurenţei s-a autosesizat în urma creşterii preţurilor la produsele petroliere, declarându-se preocupat de creşterile au avut loc în mod simultan la mai multe companii petroliere. Consiliul menţionează că scumpirea simultană trezeşte îndoieli că petroliştii au acţionat în mod independent, iar în acest sens a fost declanşată o investigaţie pentru a stabili dacă a existat o înţelegere de cartel.

Într-un comunicat de presă al Consiliului Concurenţei se menţionează că, întru elucidarea cazului, autoritatea conlucrează cu alte instituţii competente. În acest sens, Consiliul se arată deschis în vederea recepţionării oricărei informaţii, care ar elucida circumstanţele cazului.

Mai multe staţii PECO au afişat la panou preţuri mai mari la carburanţi. Benzina s-a scumpit cu un leu şi zece bani, iar motorina cu 85 de bani. Odată cu afişarea noilor preţuri, benzina cu cifra octanică 95 costă 19,47 lei pentru un litru, pe când acum o zi preţul era de 18,37 lei. Motorina a ajuns să coste 17,47 lei, comparativ cu 16,62 lei.

Odată cu afişarea noilor preţuri la carburanţi, Asociaţia „Oraşul Fără Maxi-Taxi” a anunţat o acţiune de protest „Sunt împotriva majorării preţului la combustibil!”. Activiştii cheamă toţi proprietarii de autoturisme, şoferii dar şi ceilalţi cetăţeni afectaţi de ridicarea preţurilor la produsele petroliere să se alăture acţiunii de protest care va avea loc vineri, 17 mai, în Piaţa Marii Adunări Naţionale, începând cu ora 18.00.

Similare
RECOMANDĂRI