Politic

Ar putea Kremlinul recurge la o eventuală lovitură de stat pentru a schimba actuala guvernare în R. Moldova? Igor Grosu: N-au ei vână și potențial

post-img
Igor Grosu la Punctul pe AZi

În contextul discuției despre posibilitatea unei eventuale lovituri de stat din partea Federației Ruse în Republica Moldova, președintele Parlamentului, Igor Grosu, subliniază că grupările criminale organizate "n-au vână și potențial" și sunt mai degrabă fricoase și nu ar avea resursele necesare pentru a-și atinge obiectivele în mod direct.

"Eu îi văd, noi îi știm cu toții, eu îi văd mai aproape o dată în săptămână sau două săptămâni pe reprezentanții grupării criminale organizate. N-au ei vână și așa potențial, cât de mari n-ar arăta, cât de fioroși, îs fricoși, credeți-mă. Asta nu înseamnă că noi nu trebuie sa îi subestimăm, evident, pentru că și ei știu că exista Codul Penal care ține trădarea de patrie, pentru separatism mai este un articol, sunt lucruri și credeți-mă, ei nu sunt atât de naivi să creadă că așa ușor vor trece.

Eu mă uit la unii politicieni din Republica Moldova care au fost tare obedienți și au promovat agenda Federației Ruse aici, gata, cam au fost trași pe dreapta. El (Igor Dodon) face eforturi nebune, încearcă să demonstreze că e pe cai mari, deci cinismul Federației Ruse în raport cu astfel de politicieni e mare și acum, în special, că li s-a spus, ei au luat decizia: noi punem miza pe bandiți și mă uit la colegii din opoziție cum își bat joc de ei bandiții pe care i-a ales ca parteneri Federația Rusă și ei tac, nu reproșează. Eu le-am spus clar celor din opoziție: voi aveți acum o șansă unică să spuneți că am văzut ce aduce Federația Rusă. Aduce războiul, aduce nenorocire, durere. Ei vor să renască ceea ce s-a dus. E istorie. Este modelul UE, există partide care ideologic ar fi mai aproape de voi, socialiști, social-democrați, luați o decizie, asumați-vă o acțiune de asta", a declarat Preşedintele Parlamentului, Igor Grosu, fiind invitat în platoul emisiunii "Punctul pe AZi" de la TVR Moldova.

Ediţia emisiunii "Punctul pe AZi” de la TVR Moldova poate fi urmărită mai jos.

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter