Economic

Antreprenorii din R. Moldova vor putea accesa mai uşor resurse financiare pentru dezvoltarea afacerilor

Antreprenorii din R. Moldova vor putea accesa mai uşor resurse financiare pentru dezvoltarea afacerilor

Antreprenorii din Republica Moldova vor putea accesa mai uşor resurse financiare pentru dezvoltarea afacerilor. Guvernul a aprobat unele modificări la Programul "373" care prevăd şi simplificarea acordării a creditelor.

DUMITRU ALAIBA ministrul Economiei şi Digitalizării: Majorăm suma maximă ce poate fi acordată unui singur beneficiar de la 15 milioane de lei la 40 de milioane de lei. Se exclude imposibilitatea benficierii în paralel de alte programe şi proiecte şi eliminăm unlele proceduri ce încetinesc procesul de creditare. O altă modificare importantă care va permite a şi mai mulţi antrepronori să fie eligibili este includerea comerţului în lista de domenii de activitate.

De asemenea, modificările aduse Programului "373" permit finanțarea achiziției de materii prime și materiale, în limita de 30% din valoarea proiectului investițional. Până acum, datorită acestui program guvernamental peste 300 de beneficiari au luat peste 360 de credite, cu o valoare investițională totală de peste 1,4 miliarde de lei.

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter