Sport

Pugiliștii Daria Kozorez și Alexandru Paraschiv se vor bate astăzi pentru aurul de la Campionatul European

video

Pugiliștii Daria Kozorez și Alexandru Paraschiv se vor bate astăzi pentru aurul de la Campionatul European. Cei doi sportivi au ajuns în finala turneului continental, datorită succeselor convingătoare obținute în penultimul act al competiţiei. În schimb, un alt reprezentant al Republicii Moldova, Vasile Cebotari, a cedat aseară în semifinale și s-a mulțumit cu medalia de bronz.

În penultimul act al categoriei peste 81 de kilograme, Daria Kozorez s-a confruntat cu Reka Hoffmann, din Ungaria, pe care reprezentanta Republicii Moldova a învins-o, în urma deciziei pronunțate de arbitrii. Ea a câștigat, cu rezultatul final de 4 la 1, și s-a calificat în finală, unde o va întâlni pe rusoaica Cristina Tkachieva. Cu același scor s-a impus aseară și Alexandru Paraschiv, care a trecut, în limitele categoriei 63,5 kilograme, de azerul Malik Hasanov. În bătălia pentru medalia de aur, elevul lui Iurie Paraschiv se va duela cu Gabil Mamedov din Federația Rusă.



Iar Vasile Cebotari nu a avut parte de o victorie, fiind învins categoric de Jovan Nikolic. Sportivul sârb a câştigat cu unanimitate de voturi, iar basarabeanul a fost recompensat cu medalia de bronz. De menționat că la Campionatul European, organizat în capitala Serbiei, au concurat și alți nouă luptători din Republica Moldova, care au cedat în sferturile de finală și s-au mulțumit cu locurile cinci. Această competiție reprezintă o oportunitate perfectă pentru sportivi să obțină experiența necesară înainte de ultimul turneul de calificare la Jocurile Olimpice de la Paris. E vorba de evenimentul programat în perioada 23 mai – 3 iunie, în Bangkok.

author-img_1

Iuliana Adiaconiței

Reporter