Reacţia PPE după demiterea Guvernului Sandu: Suntem dezamăgiţi şi indignaţi
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Reacţia PPE după demiterea Guvernului Sandu: Suntem dezamăgiţi şi indignaţi

Joseph Daul, preşedintele Partidului Popular European (PPE), cel mai mare din cele şapte grupuri politice din Parlamentul European, îşi exprimă „dezamăgirea şi indignarea” după votul din Parlamentul Republicii Moldova care a dus la căderea Guvernului Sandu.

„Coloana vertebrală a programului de guvernare al lui Maia Sandu a fost instalarea unui sistem de justiţie independent, cu un Procuror General independent, care să ajute Republica Moldova să scape de corupţie şi să devină un stat de drept”, a declarat Joseph Daul.

Preşedintele PPE a menţionat că, din păcate, acesta a fost un obiectiv doar al guvernului Sandu, nu şi al PSRM şi al preşedintelui Dodon. „Este îngrijorător să vedem că procesul de reformă a justiţiei s-a oprit şi, în final, a fost blocat de socialişti”, a declarat Joseph Daul.

„Acum este clar că angajamentele socialiştilor în ce priveşte reforma nu au fost niciodată autentice, iar aceştia nu au avut niciodată intenţia de a curăţa sistemul sau de a oferi cetăţenilor o justiţie independentă şi transparentă. Este o altă trădare socialistă a cetăţenilor, a ţării şi a generaţiilor viitoare”, a precizat preşedintele PPE.

Joseph Daul a spus că PPE este alături de partidele de centru-dreapta din Republica Moldova şi va continua să le susţină eforturile pentru a fi o voce puternică de opoziţie, pentru depolitizarea instituţiilor şi democratizarea ţării.

„O schimbare de putere nu elimină următorul guvern al Republicii Moldova de responsabilităţile din Acordul de Asociere UE- Republica Moldova. Dimpotrivă, acum mai mult ca niciodată vom monitoriza îndeaproape evoluţiile din ţară, reformele, precum şi respectarea condiţionărilor UE pentru orice sprijin financiar prezent sau viitor”, a spus Joseph Daul.

Amintim că reacţii după căderea Guvernului Sandu au mai venit din partea preşedintelui României Klaus Iohannis, a Delegaţiei UE în Republica Moldova, a premierului român Ludovic Orban şi a preşedintelui USR Dan Barna.

De asemenea, evenimentele care au dus la căderea Guvernului Sandu au fost reflectate şi în presa internaţională.
 
Similare
RECOMANDĂRI