Dan Barna, preşedintele USR: Republica Moldova are nevoie mai mult ca niciodată de România!
Vizualizari:

Dan Barna, preşedintele USR: Republica Moldova are nevoie mai mult ca niciodată de România!

Într-o postare pe pagina personală de Facebook, Dan Barna, preşedintele Uniunii Salvaţi România (USR), scrie că Republica Moldova are nevoie mai mult ca niciodată de România.

Guvernul Maia Sandu, cel mai pro-european şi competent din istoria Republicii Moldova, a fost demis astăzi de o coaliţie compusă din socialiştii pro-ruşi ai lui Dodon şi urmaşii lui Plahotniuc de la PDM, scrie Dan Barna, care mai menţionează că aşa se pune frână modernizării şi europenizării Republicii Moldova de dragul unor corupţi care vor să o pună definitiv în mâinile oligarhilor, mafioţilor şi interpuşilor Moscovei!

Rămân ferm alături de Maia Sandu, alături de blocul ACUM şi alături de lupta lor pentru o Republică Moldova europeană, pentru modernizarea statului şi a societăţii din Republica Moldova şi pentru o reformă profundă a justiţiei de la Chişinău, se arată în postare.

Unul din obiectivele de top ale Alianţei USR PLUS este ca România şi Republica Moldova să fie împreună în UE până în 2030! Şi întreaga clasă politică din România trebuie să se ralieze acestui obiectiv!

Cer cât se poate de ferm preşedintelui României, Guvernului şi Parlamentului să ia urgent o poziţie clară de susţinere inechivocă a doamnei Sandu, a blocului ACUM şi a parcursului european al Republicii Moldova, scrie Dan Barna.

Amintim că, într-o declaraţie de presă,  preşedintele Klaus Iohannis a menţionat că demersul iniţiat de Partidul Socialiştilor din Republica Moldova (PSRM) de înlăturare a Guvernului Maia Sandu, într-un moment esenţial pentru reforma Justiţiei, este îndreptat împotriva intereselor pe termen mediu şi lung ale Republicii Moldova şi ale cetăţenilor săi.

La rândul ei, Uniunea Europeană consideră că demiterea Guvernului Maia Sandu transmite semnale îngrijorătoare în ce priveşte procesul de reforme din Republica Moldova.

Similare
RECOMANDĂRI