Reacţia Delegaţiei UE în Republica Moldova la demiterea Guvernului Sandu
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Reacţia Delegaţiei UE în Republica Moldova la demiterea Guvernului Sandu

Uniunea Europeană consideră că demiterea Guvernului Maia Sandu transmite semnale îngrijorătoare în ce priveşte procesul de reforme din Republica Moldova.

Coaliţia a demarat o serie de iniţiative pentru realizarea angajamentelor-cheie asumate începând cu luna iunie, în special în domeniile luptei împotriva corupţiei, independenţei sistemului judiciar şi a investigării fraudelor bancare, se arată într-un comunicat al Delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova, care precizează că nevoia unor astfel de reforme nu a dispărut odată cu instalarea Guvernului Sandu.

Parteneriatul Uniunii Europene va rămâne concentrat pe furnizarea de beneficii tangibile cetăţenilor moldoveni În acest spirit, UE se angajează să colaboreze cu cei din Republica Moldova care susţin procesul de reformă care este la baza Acordului nostru de asociere, în special în ceea ce priveşte combaterea corupţiei, indiferent de afilierile politice, asigurând independenţa a sistemului judiciar şi depolitizarea instituţiilor statului.

Vom continua să ne bazăm relaţia cu Republica Moldova pe principiul condiţionalităţii, al respectării statului de drept şi a standardelor democratice, se arată în comunicat.

Amintim că Guvernul Sandu a fost demis cu votul a 64 de deputaţi. 
Similare
RECOMANDĂRI