Actualitate

Mai multe universităţi din R. Moldova au îmbunătăţit calitatea studiilor printr-un proiect finanţat de UE

Mai multe universităţi din R. Moldova au îmbunătăţit calitatea studiilor printr-un proiect finanţat de UE

Mai multe universităţi din Republica Moldova au îmbunătăţit calitatea studiilor printr-un proiect finanţat de Uniunea Europeană iar cinci dintre ele instituţii au obţinut acreditare internaţională. Rezultatele proiectului QFORTE au fost prezentate la o ședință de bilanț organizată la Universitatea de Stat din Moldova.

VICTORIA MELNIC, rector, Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice: Am beneficiat de oportunităţi de a cunoaşte experienţa colegilor şi nu doar a celor din Republica Moldova, dar şi a partenerilor din alte ţări.

SERGHEI ZAHARIA, rector, Universitatea de Stat din Comrat: Pentru Universitatea de Stat din Comrat este un proiect foarte important, pentru a realiza programele de învăţământ. Sunt convins că asemenea proiecte au doar beneficii pentru dezvoltarea instituţiei şi a sistemului de învăţământ.

În cadrul proiectului, nouă universităţi din Republica Moldova au avut un schimb de experienţă cu cinci universități din occident. Universitatea de Stat din Moldova, Academia de Studii Economice, Universitatea de Stat "Alecu Russo" din Bălți, Universitatea de Stat "Bogdan Petriceicu Hașdeu" din Cahul și Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice au fost acreditate internaţional.

IGOR ŞAROV, rector, Universitatea de Stat din Moldova: Este unul dintre cele mai reuşite proiecte europene, în opinia mea, care au fost realizate pe parcursul anilor în Republică. Colegii de la universităţile implicate au realizat plenar obiectivele care au fost propuse în cadrul acestui proiect.

DAN PERCIUN, ministrul Educaţiei din Republica Moldova: Asigurarea calităţii este o preocupare majoră pe care trebuie să o avem pentru a creşte atractivitatea studiilor din Republica Moldova şi am putea să fim concurenţiali în raport cu universităţile din România sau universităţile din Uniunea Europeană.

Proiectul s-a desfăşurat în perioada noiembrie 2020 - mai 2024. Bugetul total a fost de peste 992 de mii de euro şi a fost finanţat cu sprijinul Comisiei Europene în cadrul programului Erasmus+.

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter