Sport

Pentru prima dată din 2018, Zimbru Chișinău s-a calificat în finala Cupei Republicii Moldova. „Zimbrii” au eliminat Sheriff Tiraspol din competiție

Pentru prima dată din 2018, Zimbru Chișinău s-a calificat în finala Cupei Republicii Moldova. „Zimbrii” au eliminat Sheriff Tiraspol din competiție

„Pentru prima dată din 2018, Zimbru Chișinău s-a calificat în finala Cupei Republicii Moldova. Galben-verzii au eliminat-o din competiție pe Sheriff Tiraspol și vor lupta pentru trofeu cu Petrocub Hîncești.

După 1 la 0 în prima manșă, Zimbru Chișinău a deblocat tabela și în partida retur, disputată la Tiraspol. Emmanuel Alaribe a fost autorul reușitei, marcate în minutul 25, după o gafă în defensiva adversă.

Câteva faze mai târziu, FC Sheriff a egalat scorul prin Joao Paulo, dar nu a mai putut înscrie, cel puțin, încă o dată pentru a putea duce meciul în prelungiri.

Galben-verzii au învins, cu 2 la 1 la general, și au ajuns în finala turneului, pentru a zecea oară în istorie și prima dată din 2018 şi până acum.

LILIAN POPESCU, antrenor, Zimbru Chișinău. "Tuturor echipelor le este dificil aici și noi nu am fost o excepție. Vreau să felicit băieții pentru că ei sunt eroii principali."

Iar Petrocub Hâncești a obținut o victorie minimă pe terenul celor de la FC Bălți, după ce în tur s-a înregistrat rezultatul de 5 la 1.

În partida de aseară, Mihail Lupan a semnat unicul gol, iar băieții antrenați de Andrei Martin s-au calificat, fără dificultate, în a doua finală din istorie.

Finala Cupei Republicii Moldova este programată pentru 25 mai și se va disputa pe stadionul "Zimbru" din Chișinău.

În palmaresul galben-verzilor sunt șase trofee obținute în această competiție, în timp ce Petrocub Hâncești a triumfat o singură dată, în 2020.

author-img_1

Cristian Sava

Reporter