Actualitate

Granturi pentru tinerii antreprenori cu elemente de capacitare în antreprenoriat social

post-img
imagine simbol

Tinerii din Chișinău, Bălți și Cahul, cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani, pot beneficia de granturile pentru dezvoltarea întreprinderilor sociale de până la 95 de mii de lei. Granturile vor fi oferite în cadrul proiectului „SKYE Net – Rețeaua de Cluburi pentru Împuternicirea Tinerilor prin Abilități și Cunoștințe”, finanțat de Uniunea Europeană.

floare carpet

În cadrul proiectului SKYE Net, participanților selectați li se va oferi sprijin financiar pentru:

  • consolidarea competențelor antreprenoriale în rândul tinerilor din regiunile Bălți, Cahul și Chișinău;
  • asigurarea înființării și dezvoltării întreprinderilor sociale;
  • îmbunătățirea ecosistemului de afaceri din Moldova prin sprijinirea diferitelor tipuri de întreprinderi cu abordări inovatoare.

Participanții la proiectul SKYE Net vor primi granturi între 20 000 și 95 000 de lei, pentru a-și implementa modelele de afaceri. Valoarea exactă a grantului pentru fiecare participant va depinde de modelul de afaceri prezentat și de justificările privind nevoile de sprijin financiar reflectate în fiecare model de afaceri. 

Aplicanții vor fi invitați să participe la cursul de formare „Business model”, care include formare offline și online, coaching și mentorat. Până la finalul trainingului, participanții vor avea ocazia de a-și prezenta modelele de afaceri în fața unui juriu. După primirea sprijinului financiar, participanții își vor continua participarea la programele de coaching și mentorat timp de încă 3 luni. De asemenea, aceștia vor avea acces la oportunități ample de networking. 

Formularul de aplicare poate fi accesat aici. Formularele de cerere trebuie completate în limba română. 

Termen limită de aplicare: 20 mai 2024. 

author-img_1

Svetlana Cojocaru

Reporter