Imprudenţa cu focul a provocat un incendiu într-o localitate din raionul Făleşti
Sursa foto:dse.md Vizualizari:

Imprudenţa cu focul a provocat un incendiu într-o localitate din raionul Făleşti

Un incendiu a izbucnit în dimineaţa zilei de 7 ianuarie în localitatea Pompa, raionul Făleşti. Apelul la Serviciul 112 a fost recepţionat la ora 09:42. Potrivit primelor informaţii într-o gospodărie particulară din localitate au luat foc bunurile materiale din interior.

La faţa locului au fost alertaţi pompierii. Ajunşi salvatorii au stabilit că focul s-a autostins fiind în fază de mocnire, iar pe podea a fost depistat cadavrul stăpânului, un bărbat în vârstă de 63 de ani fără urme de carbonizare.

În urma primelor investigaţii efectuate la faţa locului s-a stabilit că incendiul cel mai probabil a pornit din cauza neatenţiei la utilizarea  focului deschis şi anume lăsarea unei candele fără supraveghere.

Circumstanţele cazului urmează a fi stabilite.

În acest context IGSU îndeamnă oamenii să respecte cu stricteţe regulile antiincendiare, în special  la utilizarea focului şi surselor de aprindere. 

Potrivit IGSU de la începutul anului 2021 în Republica Moldova au avut loc 28  de incendii în care şi-au pierdut viaţa 4 persoane, iar  în ultimele 24 de ore salvatorii şi pompierii IGSU au întervenit în 26 situaţii de risc.
Similare
RECOMANDĂRI