SOCIAL

51 de tineri din Republica Moldova, ambasadori ai tehnologiilor eco, participă la Şcoala de Vară ENERGEL

post-img

Turbine eoliene din plastic uzat, colectoare solare din oglinzi, sisteme de irigare alimentate cu energie verde sunt noile gadget-uri pentru elevii de la ENERGEL. 51 de tineri din Republica Moldova, finaliştii etapei republicane a Competiţiei „Surse de energie regenerabilă”, participă, în perioada 2-11 iulie, la Şcoala de Vară ENERGEL, în satul Slobozia-Duşca, raionul Criuleni.

Participanţii la Şcoala de Vară dezvoltă tehnologii de producere a energiei din obiecte uzate pe care de cele mai multe ori le aruncăm la gunoi.

În cele 10 zile de şcoală de vară, elevii trăiesc un stil de viaţă prietenos naturii: economisesc consumul de energie, reciclează deşeurile, îi învaţă pe copiii şi adulţii din Slobozia-Duşca să sorteze gunoiul. În cadrul unor ateliere tematice, participanţii construiesc propriile machete ale utilajelor de producere a energiei regenerabile şi caută, împreună cu experţii invitaţi la discuţii, soluţii ingenioase pentru problemele de mediu cu care se confruntă ţara noastră, dar şi statele din regiune. Tinerii vor vizita întreprinderi de producere a biocombustibilului şi instituţii racordate la sisteme de producere a energiei din surse regenerabile.

Şcoala de vară ENERGEL este parte a iniţiativei educaţionale de promovare a energiei regenerabile şi eficienţei energetice demarată de Proiectul Energie şi Biomasă în comunităţile în care instalează centrale termice pe biomasă. Până în prezent, peste 24.000 de copii au învăţat în şcoli cursul de energie regenerabilă şi eficienţă energetică, iar mai mult de 500 au participat la Şcoala de Vară ENERGEL.

Acţiunea, aflată la cea de-a şaptea ediţie, este organizată de Proiectul Energie şi Biomasă, finanţat de Uniunea Europeană şi implementat de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare.