Samsung vrea să-şi pună browserul de Android pe toate telefoanele
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Samsung vrea să-şi pună browserul de Android pe toate telefoanele

Samsung are de mulţi ani un browser nativ pe dispozitivele companiei, dar aceeaşi aplicaţie poate fi acum instalată de către oricine, scrie Playtech.

Foarte mulţi posesori de smartphone-uri Samsung folosesc browserul nativ intitulat Samsung Internet. La bază, respectivul program este construit pe baza Chromium, dar este personalizat de sud coreeni. Deşi nu vine cu vreun avantaj important în faţa Google Chrome, Samsung a decis să-şi ofere gratuit propriul browser prin Google Play tuturor doritorilor utilizatori de Android.

Dintr-un punct de vedere, orice browser merită experimentat câteva zile, dar având în vedere că există deja creaţii mai mult ca perfecte, este puţin probabil ca Samsung Internet să fie pe lista multor internauţi. Tocmai din acest motiv, decizia lansării publice a browserului poate fi percepută ca fiind un pic ciudată. Cei de la Samsung au afirmat că beta-ul public al acestui browser este, de fapt, un răspuns „la multe cereri” din partea utilizatorilor de Android.

Prima versiune 5.4 beta a fost compatibilă doar cu terminalele Nexus şi Pixel. Versiunea 6.0 disponibilă acum în magazinul virtual al Google poate fi instalată pe orice smartphone cu minim Android 5.0 Lollipop sau mai recent.

Printre concurenţii principali ai Samsung Internet se numără Chrome, Firefox şi Opera. Lansarea publică a unui browser când nimeni nu are nevoie de el este la fel de ciudată ca a aplicaţiei de streaming Samsung Milk. Lansată în 2014, serviciul online Milk a fost desfiinţat după doi ani din cauza lipsei de abonaţi.

Părţile bune ale noului browser sunt derivate din utilizarea Chromium ca fundaţie. Practic, utilizatorii se vor bucura de sincronizarea tuturor datelor cu alte dispozitive şi browsere de pe desktop şi mobile, inclusiv Google Chrome. Modul de navigare Secret este echivalentul modului Incognito din orice alte browsere moderne. Activarea modului High Contrast te ajută să citeşti mai uşor volume mari de informaţii online seara târziu sau pe timpul nopţii. În setări sunt incluse şi câteva extensii pentru blocarea reclamelor agresive, facilitând încărcarea mai rapidă a paginilor web.

Similare