Actualitate

„Să ridicăm noi tricolorul sus”, expoziție tematică dedicată Zilei Drapelului de Stat organizată de Biblioteca Națională a Republicii Moldova

post-img
Ziua Drapelului de Stat

La 23 aprilie 2010 Parlamentul Republicii Moldova a decis ca ziua de 27 aprilie să fie declarată drept Ziua drapelului de stat. Biblioteca Națională a Republicii Moldova readuce în actualitate simbolurile statale ale Republicii Moldova prin organizarea expoziției tematice cu genericul „Să ridicăm noi tricolorul sus!”. Drapelul de Stat este un simbol oficial major al suveranităţii şi independenţei Republicii Moldova,al trecutului, prezentului și viitorului țării noastre, reflectă principiile democratice, tradiția istorică a poporului, egalitatea în drepturi, prietenia și solidaritatea poporului Republicii Moldova.

Expoziția cuprinde circa 50 de documente din colecțiile BNRM (cărți, publicații seriale, fotografii, citate, materiale în grup), printre care:

- ediția enciclopedică „Simbolurile Naţionale ale Republicii Moldova” de Silviu ANDRIEȘ-TABAC,

- „Stemele şi drapelele raioanelor Republicii Moldova de același autor, care este o carte esențială pentru cei interesați de simbolurile identitare și de procesele administrative și culturale din Republica Moldova, oferind o perspectivă cuprinzătoare și detaliată asupra diversității și complexității simbolurilor raionale din țară”.

- „Simbolismul heraldic din Moldova” de Gheorghe VRABIE

- „Istoria Republicii Moldova” de Valeriu DULGHERU ș.a.

Acestea, dar și alte documente le descoperiți vizitând expoziția „Să ridicăm noi tricolorul sus!” la Biblioteca Națională a Republicii Moldova, Chișinău, str. 31 august 1989 78 A (spațiul expozițional, etajul 2) până la 23 mai 2024.

author-img_1

Cristian Sava

Reporter