Sergiu Sîrbu, despre suspendarea Legii pentru care Guvernul şi-a asumat răspunderea: Nimeni nu a cerut suspendarea. Seamănă cu un joc regizat urât
Vizualizari:

Sergiu Sîrbu, despre suspendarea Legii pentru care Guvernul şi-a asumat răspunderea: Nimeni nu a cerut suspendarea. Seamănă cu un joc regizat urât

După PAS şi PPDA, şi grupul parlamentar Pro Moldova neagă că ar fi cerut Curţii Constituţionale să suspendeze toată Legea pentru care Guvernul şi-a asumat răspunderea. Deputatul Sergiu Sîrbu a venit cu o reacţie la acuzaţiile premierului Ion Chicu dar şi la ştirile tirajate de presa apropiată PRSM, care învinuiesc opoziţia de suspendarea Legii.

Deputatul Sergiu Sîrbu a publicat un fragment din sesizarea  depusă de deputaţii Pro Moldova, în care se vede că au fost contestate sau au fost solicitată o opoinie asupra a trei articole din Legea pentru care Guvernul şi-a asumat răspunderea. Anterior, şi grupul Pro Moldova a declarant că articolele ce ţin de regimul duty-free, cel ce tine de ţigări şi cel ce tine de taxele pentru extragerea zăcămintelor naturale nu au nicio legătură cu pandemia şi combaterea acesteia.

„Nimeni nu a cerut supendarea legii si anularea acelor prevederi legate de starea de urgenţă dar CC totuşi le suspendă. Vreau să amintesc că foarte multe solicitări anterioare de suspendare au fost respinse de CC, ultima chiar cîteva săptămîni în urmă, care tot era legată de legea privind starea de urgenţă. Înseamnă că ceva s-a schimbat între timp, mai ales văzînd reacţia furibundă a premierului care a repetat de nu ştiu cîte ori „Nu vom plăti, nu vom plăti, nu vom plăti ...”  Dar poate nici nu aţi avut de gînd să plătiţi?!

Poate, anume de asta majoritatea nu a venit în plen şi a provocat încălcarea procedurii de asumare de răspundere?! Ca să daţi vina pe alţii?! Seamănă cu un joc regizat urât”, a declarat Sîrbu.

Amintim că Guvernul şi-a asumat răspunderea pentru o Lege, prin care a aprobat un pachet de măsuri suplimentare de susţinere a cetăţenilor şi a activităţii de întreprinzător în perioada stării de urgenţă.

Opoziţia însă, a acuzat că unele măsuri nu au nicio legătură cu pandemia de coronavirus şi cu protejarea cetăţenilor. Astfel, unele prevederi ale Legii au fost contestate la Curtea Constituţinonală. Ieri, 9 aprilie, Curtea Constituţională a anunţat  suspendarea Legii. Premierul Chicu a învinovăţit pentru asta opoziţia.

La acelaşi subiect:
 

Alexandru Tănase, despre suspendarea Legii pentru care Guvernul şi-a asumat răspunderea: „Cineva vrea să câştige timp”

 

Sergiu Litvinenco răspunde acuzaţiilor lui Chicu: Curtea Constituţională nici nu a examinat cele două sesizări depuse de PAS

 

Slusari: Chicu nu a putut să nu ştie că Curtea Constituţională, din propria iniţiativă, a suspendat toată legea. Deputaţii au solicitat suspendarea doar a trei articole

 

Vlad Ţurcanu: De ce Chicu blamează opoziţia pentru o decizie luată de Curtea Constituţională, care este apropiată socialiştilor? 
Similare
RECOMANDĂRI