ULTIMA ORĂ: CCM a suspendat Legea prin care Guvernul şi-a asumat răspunderea
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

ULTIMA ORĂ: CCM a suspendat Legea prin care Guvernul şi-a asumat răspunderea

Legea asupra căreia Guvernul şi-a asumat răspunderea a fost suspendată de către Curtea Constituţională (CCM) . Decizia a fost luată astăzi. Anunţul a fost făcut de către prim-ministrul Ion Chicu în cadrul unui briefing de presă.

"Curtea Constituţională a suspendat Legea asupra căreia Guvernul şi-a asumat responsabilitatea. Adresarea la CCM a fost făcută de către câţiva deputaţi ai Blocului ACUM şi ai grupului Pro Şor. Prin această adresare şi prin această suspendare Guvernul nu poate şi nu are dreptul să achite ajutorul de şomaj. Avem mii de oameni înregistraţi. Guvernul nu poate achita nici alte indemnizaţii, ce au fost majorate, dar nici nu poate restitui agenţilor economici care achită salariile angajaţilor, nu îi putem scuti pe patentari, nu putem diminua cota către HORECA şi nici nu putem amâna către 25 iulie plata taxelor locale către agenţii economici. Acesta este rezultatul acţiunilor iresponsabile şi populiste ale politicienilor", a spus prim-ministrul Ion Chicu.

El a menţionat că urmează a fi convocată o şedinţă a Guvernului, dar şi a Comisiei Situaţiei Excepţionale pentru a lua nişte decizii ulterioare.

Amintim că asumarea de răspundere de către Guvernul Chicu a fost contestată de către partidele PAS, Platforma DA, Pro Moldova, precum şi de deputatul independent Alexandru Oleinic. Astfel, contestatarii au reclamat faptul ă mai multe prevederi ale acestei legi nu au nimic legat cu măsurile anti-criză în contextul răspândirii COVID-19. 

Ştirea se actualizează...
Similare
RECOMANDĂRI