PUN: Este inacceptabil ca ministrul Apărării din Rusia, aflat sub sancţiunile UE şi SUA, să defileze prin R. Moldova
Sursa foto:https://www.caleaeuropeana.ro Vizualizari:

PUN: Este inacceptabil ca ministrul Apărării din Rusia, aflat sub sancţiunile UE şi SUA, să defileze prin R. Moldova

Vizita ministrului rus al Apărării, Serghei Şoigu, în Republica Moldova, prin evitarea Guvernului şi Ministerului de Externe de la Chişinău, reprezintă o nouă abordare imperială din partea Federaţiei Ruse. Aceasta este poziţia la acest subiect a Partidului Unităţii Naţionale.

Partidul Unitaţii Naţionale solicită Guvernului Republicii Moldova să nu permită vizita ministrului Serghei Şoigu aflat sub interdicţiile Uniunii Europene ca urmare a ocupării Crimei, declanşării şi coordonarii războiului din estul Ucrainei, se arată într-un comunicat de presă.

De asemenea, PUN solicită Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene retragerea urgentă şi definitivă a ambasadorului R. Moldova la Moscova pentru sfidarea Guvernului şi numeroasele încălcări atât a statutului de diplomat cât şi a legislaţiei de la Chişinău.

„Este inacceptabil ca ministrul Apărării din Rusia, aflat sub sancţiunile Uniunii Europene şi SUA, să defileze prin Republica Moldova. Partidul Unităţii Naţionale îşi exprimă speranţa că înainte de a ajunge la Chişinău, ţările UE pe care acesta le traversează, să pună în aplicare rezoluţiile adoptate şi să nu permită tranzitarea spaţiului aerian al UE şi NATO”, scrie Anatol Şalaru pe o reţea de socializare.

Amintim că în timpul şedinţei de ieri, de la Guvern, prim-ministrul Maia Sandu a solicitat ca ambasadorul de la Moscova să fie chemat la Chişinău, pentru a clarifica vizita ministrului rus al Apărării în Republica Moldova.

Pavel Voicu i-a răspuns premierului că posibil a fost o confuzie la acest subiect, pentru că la Guvern s-a înţeles că fost invitat de el, dar Serghei Şoigu vine la invitaţia preşedintelui Igor Dodon.
Similare
RECOMANDĂRI