Maia Sandu solicită ca Ambasadorul de la Moscova să fie chemat la Chişinău
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Maia Sandu solicită ca Ambasadorul de la Moscova să fie chemat la Chişinău

Ministrul Apărării, Pavel Voicu, va avea o întrevedere, la 24 august, cu omologul său rus, Serghei Şoigu. Întrevederea, însă, cât şi întreaga vizită a ministrului rus nu va fi una oficială, a anunţat Maia Sandu, iar la întrevederea respectivă nu va putea fi semnat niciun Acord sau înţelegere oficială. Declaraţii în acest sens au fost făcute de către prim-ministru în debutul şedinţei de Guvern de astăzi.

Maia Sandu l-a anunţat pe Pavel Voicu că ministrul rus nu va fi întâmpinat de o delegaţie a Guvernului, întrucât nu au fost întreprinse toate demersurile legale pentru ca această vizită să fie considerată una oficială.

„Nu aţi întreprins toate demersurile legale, această vizită nu este una oficială. Drept urmare, Guvernul nu este implicat în această vizită şi nu pot fi semnate Acorduri sau înţelegeri oficiale.

Ca orice cetăţean străin, domnul Şoigu poate să viziteze R. Moldova în calitate de persoană privată, dar întâlnirea dvs. nu poate să poarte caracter oficial”, a declarat Maia Sandu.

Maia Sandu i-a recomandat lui Voicu, ca pe viitor să respecte protocoalele şi demersurile procedurale pentru astfel de întâlniri, ca acestea să poată fi considerate vizite oficiale şi pentru a putea fi implicate ambasadele şi Ministerul de Externe.

În acest sens, prim-ministrul a cerut ministrului de externe să ia legătura cu Ambasadorul de la Moscova, iar ambasadorul nostru să fie chemat  pentru consultări, pentru a se clarifica „cum s-au întâmplat aceste lucruri”.
Similare
RECOMANDĂRI