Maia Sandu: Avem un Parlament care seamănă cu o luptă dintre grupări mafiote. Unica soluţie sunt alegerile anticipate
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Maia Sandu: Avem un Parlament care seamănă cu o luptă dintre grupări mafiote. Unica soluţie sunt alegerile anticipate

Liderul PAS, Maia Sandu, a venit cu o reacţie la evenimentele de astăzi, legate de deputatul Ştefan Gaţcan, PSRM şi Pro Moldova. Aceasta spune că situaţia deplorabilă în care a ajuns Parlamentul Republicii Moldova poate fi reparată sau îndreptăţită doar prin intermediul alegerilor anticipate.

„Un deputat din Parlamentul Republicii Moldova a fost sechestrat de organele statului, conform informaţiilor recente. Bandiţii lui Dodon folosesc instituţiile statului ca să se războiască între ei. Nu contează că deputatul Gaţcan este unul dintre ei şi că a intrat în cârdăşie cu o gaşcă de hoţi. Dacă ei fac asemenea crime cu un deputat, imaginaţi-vă ce fac ei cu oamenii simpli.

Ce s-a întâmplat astăzi confirmă ce ne spun oamenii zi de zi, de la Criva la Colibaşi, că acest Parlament nu este pentru oameni. Că unii deputaţi se poartă în Parlament ca marfa la piaţă, se vând, se cumpără, se duc cu cine plăteşte mai mult. Că avem un Parlament care seamănă cu o luptă dintre grupări mafiote („razborkă”).

Este foarte grav fenomenul de azi – mai întâi îl fac pe Gaţcan deputat de Hânceşti, îl ridică în slăvi, apoi îl împart între ei şi-l vând cui dă mai mult, apoi îl fac cu ou şi oţet, apoi îl ameninţă şi-l şantajează, apoi îl închid în beciuri pentru a obţine ce vor. Ei fac orice ca să nu ajungă la puşcărie şi să-şi apere averile ilegale. Atât de tare se tem, încât folosesc cele mai mârşave mijloace specifice bandiţilor: de la saci cu bani până la hărţuirea fizică a deputaţilor.

Oricât ar încerca cei 15 deputaţi PAS şi colegii noştri din Platforma DA să lupte cu bandiţii, Parlamentul a fost murdărit total în ochii oamenilor de găştile lui Plahotniuc şi Dodon. Unica soluţie sunt alegerile anticipate. Doar alegătorii pot curăţa Preşedinţia şi Parlamentul de hoţi şi bandiţi, doar ei vor putea aduce la guvernare oameni cinstiţi, care ştiu să facă lucruri bune pentru oameni”, este mesajul Maiei Sandu. 

TVR MOLDOVA aminteşte că ieri, 30 iunie, Ştefan Gaţcan a anunţat că părăseşte fracţiunea parlamentară a PSRM pentru a se alătura grupului Pro Moldova.  Câteva ore mai târziu, Pro Moldova a anunţat într-un comunicat de presă că, „au început ameninţările şi controalele la clinica privată fondată de Ştefan Gaţcan”.

Astăzi, PSRM anunţă într-un comunicat de presă că Ştefan Gaţcan a participat la şedinţa fracţiunii parlamentare a socialiştilor şi că şi-a depus mandatul de deputat şi că va rămâne în echipa PSRM. „Fracţiunea PSRM a luat act de această decizie şi l-a încurajat pe Ştefan Gaţcan să participe cât mai activ în viaţa Partidului Socialiştilor”, se spune în comunicatul PSRM. 

Totuşi, deputaţii Pro Moldova afirmă că Ştefan Gaţcan a fost „sechestrat de un grup de deputaţi socialişti şi obligat să semneze cererea de demisie”. De asemenea, cei din Pro Moldova au fost azi la sediul Preşedinţiei, afirmând că deputatul Gaţcan se află acolo, în contextul în care deputatul nu răspundea la apeluri. Într-un final, Ştefan Gaţcan a postat un video, lângă o vie, în care a declarat că nu este sechestrat, „totul este ok... am nevoie de reabilitare”.

Similare
RECOMANDĂRI