VIDEO. UPDATE. Natalia Gavriliţa anunţă că vicepremierul Vlad Kulminski va pleca la Moscova pentru a discuta criza gazelor din R. Moldova
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. UPDATE. Natalia Gavriliţa anunţă că vicepremierul Vlad Kulminski va pleca la Moscova pentru a discuta criza gazelor din R. Moldova

UPDATE. Vicepremierul Vlad Kulminski va pleca joi, 21 octombrie, într-o vizită la Moscova pentru a discuta criza energetică din Republica Moldova. Anunţul a fost făcut de prim-ministrul Natalia Gavriliţa, în cadrul unui briefing de presă. Totodată, aceasta anunţă că Guvernul începe procurarea gazelor prin Energocom. 

Totodată, Guvernul propune rectificarea Bugetului de stat pentru a creşte capitalul social al companiei „Energocom” în vederea achiziţiilor gazelor naturale din surse alternative. 

Gavriliţa a mai precizat că pe parcursul zilei de azi ar urma să aibă o discuţie telefonică cu liderul administraţiei de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, privind asigurarea cu gaze naturale inclusiv a regiunii transnistrene. Ea a menţionat că este interesată să afle care este nivelul de pregătire, dar şi care sunt riscurile şi că vor fi discutate mai multe scenarii.

Amintim că, miercuri, 13 octombrie, Comisia pentru Situaţii Excepţionale a instituit stare de alertă în domeniul energetic. Potrivit deciziei autorităţilor, a început deja utilizarea păcurii pentru producerea energiei electrice şi termice. De asemenea, Guvernul de la Chişinău a început  pregătirea unor măsuri compensatorii pentru consumatorii casnici, industriali şi comerciali. În plus, autorităţile spun că sunt în căutarea unor soluţii pentru economisirea consumului de gaze naturale şi energie electrică.

Conferinţa de presă susţinută de Prim-ministrul Republicii Moldova, Natalia Gavriliţa, pe subiectul aprovizionării cu gaze naturale poate fi următită mai jos.


 
Similare
RECOMANDĂRI