Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Analiştii politici, despre declaraţiile premierului Ion Chicu: Dă dovadă de superficialitate în politică

După ce mai mulţi politicieni au condamnat declaraţiile jignitoare ale lui Ion Chicu la adresa eurodeputatului român Siegfried Mureşan, şi analiştii politici spun că prim-ministrul nu s-a gândit la consecinţele negative pe care spusele sale le pot avea asupra Republica Moldova. Aceiaşi observatori politici sunt de părere că premierul a dat dovadă de superficialitate.

Analistul politic Ion Tăbârţă spune că declaraţiile lui Ion Chicu sunt regretabile şi nu servesc binele Republicii Moldova ci, mai degrabă, ar face parte din nişte jocuri personale.

Tăbârţă mai crede că relaţiile bilaterale dintre Republica Moldova şi România nu vor avea prea mult de suferit din cauza acestor afirmaţii pentru că, la Chişinău, conducerile politice vin şi pleacă dar Romania a dat dovadă, întotdeauna, că mai presus sunt cetăţenii Republicii Moldova, pe care va continua să îi sprijine.

Şi analistul politic Nicolae Negru crede că Ion Chicu dă dovadă de superficialitate în politică. Un premier trebuie nu să se gândească la confortul său psihologic ci la interesele Republicii Moldova, lucru pe care prim-ministrul nu l-a făcut, afirmă Nicolae Negru.

Amintim că premierul Ion Chicu a venit cu o reacţie extrem de dură la adresa eurodeputatului Siegfried Mureşan, după ce oficialul român a declarat că "Guvernul Republicii Moldova eşuează în gestionarea crizei COVID-19 fiindcă a eşuat şi în implementarea reformelor".

 
Similare
RECOMANDĂRI