Patru acte falsificate, depistate în perioada minivacanţei la PTF Sculeni
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Patru acte falsificate, depistate în perioada minivacanţei la PTF Sculeni

Trei permise de conducere şi o carte de identitate au fost descoperite de către poliţiştii de frontieră din Sculeni. Cercetaţi sunt patru şoferi, cetăţeni ai Republicii Moldova, cu vârste cuprinse între 24 şi 37 de ani.

Primul caz s-a înregistrat în noaptea de 26 spre 27 august curent. Pe sensul de ieşire din Republica Moldova s-a prezentat la controlul de frontieră o familie din raionul Criuleni ce se deplasa spre Franţa. Pentru legitimare şoferul a prezentat un permis de conducere pe numele său, cu însemnele autorităţii competente din Ucraina. Documentul prezenta semne vizibile de falsificare. La audieri, cetăţeanul a relatat că deşi a depus cererea pentru obţinerea legală a actului, într-un final a apelat la un intermediar care contra sumei de 180 de euro l-ar fi ridicat în locul său.

Alte două incidente s-au înregistrat la data de 28 august curent. Doi conaţionali au fost identificaţi că deţineau asupra lor acte falsificate. Ade asemenea, aceştia erau în calitate de şoferi şi au fost deconspiraţi în urma unor controale suplimentare. Primul act, un permis de conducere polonez a fost descoperit în cotiera autoturismului, iar o carte de identitate românească – în portmoneul personal al celui de-al doilea bărbat. Posesorul permisului de conducere a declarat că l-a perfectat în Polonia, după ce s-a înscris la o şcoală specializată. Toate formalităţile l-au costat 750 euro. Cel de-al doilea conaţional şi-a argumentat fapta că a apelat la un intermediar, contra sumei de 200 de euro. A avut nevoie de acest document pentru a se putea angaja mai uşor la serviciu în străinătate. 

Un alt permis de conducere cu însemnele autorităţii din Republica Moldova a fost descoperit ieri, 31 august, asupra unui şofer din Chişinău. În timpul verificărilor actelor de călătorie poliţiştii de frontieră au observat că documentul nu întruneşte condiţiile unui act autentic. Audiat, bărbatul de 34 de ani a recunoscut că l-a obţinut prin intermediari, în timp ce se afla la muncă în Marea Britanie.

Angajaţii punctului de trecere a frontierei Sculeni au ridicat actele şi le-au transmis către laboratorul criminalistic din cadrul IGPF pentru stabilirea legalităţii documentelor. În dependenţă de rezultate se va face încadrarea juridică a faptelor şi atragerea la răspundere a persoanelor.
Similare
RECOMANDĂRI